Foto: Reuters
Foto: Reuters

Newyorška policija je preminulega identificirala kot 37-letnega Maxwella Azzarello, ki so ga reševalci, po tem, ko se je zažgal, v kritičnem stanju odpeljali v bolnišnico. Azzarello je v New York pripotoval s Floride in ni bil vpisan v kazensko evidenco.

Preiskovalci navajajo, da so klic v sili prejeli okoli 13.30 po krajevnem času, ko je Azzarello v zrak vrgel letake in se nekaj trenutkov pozneje polil z vnetljivo tekočino in se zažgal. Protestniku so priskočili na pomoč in nekdo ga je pogasil z gasilnim aparatom.

Po navedbah vodstva newyorške policije je bila na letakih propagandna vsebina teorij zarot, navaja BBC. Na letakih je po poročanju CNN-a pisalo, da je newyorška univerza krinka za mafijo, ob tem pa so bile navedene obtožbe na račun te izobraževalne ustanove.

Sorodna novica Drama na sojenju Trumpu: Pred sodiščem samosežig protestnika

Med sojenjem Trumpu je bilo pred sodiščem poostreno policijsko varovanje. Trije policisti, ki so poskusili preprečiti, da bi se požar razširil, so bili poškodovani. Poleg njih se je v incidentu poškodoval še en uslužbenec sodišča.

Na sojenju Trumpu zaradi ponarejanja poslovnih dokumentov so v petek sicer dokončno izbrali 12 porotnikov in šestih rezerv. Sodnik Juan Merchan je napovedal, da bodo lahko predvidoma že v ponedeljek po izbiri porote začeli zasliševati priče. Začelo bo tožilstvo, ki v četrtek Trumpovim odvetnikom ni hotelo izdati, katere od prič na seznamu bodo najprej na vrsti.

Umrl moški, ki se je včeraj protestno zažgal pred newyorškim sodiščem