Gasilci v Sevastopolu. Foto: Reuters
Gasilci v Sevastopolu. Foto: Reuters

Od Rusije nastavljeni guverner Sevastopola Mihail Razvožajev je sporočil, da so večino izstrelkov prestregli. Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da so prestregli sedem ukrajinskih raket, uničeni naj bi bili trije ukrajinski čolni.

Razvošajev je kasneje na družbenem omrežju Telegram objavil fotografijo goreče ladje v pristanišču in sporočil, da v pristanišču delujejo vse službe in da ni nevarnosti za civilne objekte v mestu.

Rusija je Krimski polotok nezakonito enostransko priključila leta 2014.

Ukrajinska vojska je v zadnjih mesecih večkrat napadala Sevastopol in ruske sile v Črnem morju, današnji napad pa naj bi bil eden najbolj načrtovanih doslej, poroča BBC in dodaja, da je ukrajinska stran najverjetneje uporabila rakete dolgega dosega, ki jih je zagotovil Zahod.

Ruski letalniki nad ukrajinsko pristanišče

Medtem so ruski letalniki povzročili škodo v ukrajinskem pristanišču za žito v Izmailu na reki Donavi. Guverner odeške regije Oleh Kiper je dejal, da je bilo v štiriurnem napadu, ki je povzročil požar in poškodoval infrastrukturo, ranjenih šest ljudi.

Ukrajinsko obrambno ministrstvo je sporočilo, da so njihove zračne sile ponoči in zjutraj uničile 32 od 44 ruskih brezpilotnih letalnikov. "Glavna tarča napada so bili južni predeli pokrajine Odesa, pristaniška infrastruktura," so na Telegramu sporočile ukrajinske zračne sile.