Testenine okrasimo s pinjolami in svežimi trobenticami. (slika je simbolična) Foto: Primož Dolničar
Testenine okrasimo s pinjolami in svežimi trobenticami. (slika je simbolična) Foto: Primož Dolničar

Na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri brez maščobe na hitro popražimo pinjole, da se rahlo obarvajo. Med praženjem ponev večkrat potresemo, da se pinjole enakomerno popražijo. Popražene pinjole stresemo na krožniček, da se ohladijo. Regrat temeljito očistimo in operemo pod tekočo vodo. Nato ga dobro osušimo in na grobo nasekljamo. Česnove stroke olupimo in narežemo na četrtine.

V kuhinjski mešalnik dodamo približno polovico regrata in olivnega olja. Sekljamo približno 2 minuti. Nato dodamo še preostalo polovico regrata in olivno olje, popražene pinjole, nariban parmezan in česen. Vse skupaj sekljamo še toliko časa, da nastane gladka kremasta zmes.

Regratov pesto po okusu dodatno začinimo s soljo in poprom. Na kuhalnik pristavimo lonec z večjo količino osoljene vode. Počakamo, da voda zavre, nato pa v krop stresemo testenine in jih kuhamo toliko časa, kot je označeno na embalaži. Kuhane testenine dobro odcedimo in stresemo nazaj v lonec. Prelijemo jih s pripravljenim pestom in vse skupaj dobro premešamo.

Pripravljene testenine serviramo na krožnike in postrežemo.