Podobe Slovenije - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Podobe Slovenije - Arhiv
Potrpežljivi turizem v najredkeje naseljeni slovenski občini "V osemdesetih so želeli dobro hrano in mir. Zdaj je pa vse samo akcija in mobilnost. Takoj vprašajo, kam lahko grejo, kaj lahko vidijo. Bolj so radovedni. Zanimajo jih naše družinske zgodbe – kako ...
Video: Slap Kloma ni najvišji v Sloveniji Med redkimi kotički Slovenije, ki še niso bili prehojeni, preplezani in osvojeni je bila do pred kratkim tudi soteska Klome v Trenti.
Foto/video: Množica pozdravila prihod Aljaževega stolpa v dolino Več sto domačinov, novinarjev in drugih je nekaj minut pred 10. uro na heliodromu v Mojstrani pričakalo prihod Aljaževega stolpa, ki je prvič v svoji 123-letni zgodovini zaradi vzdrževalnih in ...
Spomin na "pogum slovenskega človeka, ki se je odpravil na vrh svojega sveta" "Mnogi simboli so nas razdvajali in celo ločevali. Triglav pa nas je vedno povezoval," je na slovesnosti Domá pod Triglavom ob 240-letnici prvega vzpona na Triglav povedal predsednik države Borut ...
Video: Polstoletna tradicija Šuštarske nedelje se spet vrača h koreninam Prva septembrska nedelja je tradicionalno namenjena tudi šuštarskemu sejmu v Tržiču. Že 51. leto zapored so mestne ulice preplavili obiskovalci iz vseh krajev.
Čiščenje Triglavskega ledenika: prostovoljci in alpinisti zavihali rokave Več deset prostovoljcev in profesionalnih alpinistov je združilo moči in pod okriljem vseslovenske akcije Očistimo naše gore.
Foto: Na Lentu postavili klopotec, ki oznanja čas trgatve Pred Hišo Stare trte na mariborskem Lentu so v spremstvu godbe in bračev postavili klopotec ter s tem simbolično naznanili jesenske običaje na tem vinorodnem območju.
Rebula – obraz Vipavske doline "Ženske v vipavskih vinogradih so redka pasma. Ko sva začenjala z vinogradništvom, me je soseda vprašala – a veste, da ste v Kamnjah edina ženska, ki gre v vinograd," pravi vipavska vinogradnica Ivi ...
Foto: Zasadili so ideje, zrasel je koruzni labirint Letošnjo pomlad je na Dravskem Dvoru pri Mariboru zrasel koruzni labirint, ki privablja turiste iz vse Slovenije.
Pomnik na Cerju odpira vrata konferenčnemu turizmu Kamniti stolp na kraškem robu ostaja pomnik miru z enkratnim razgledom in postaja vstopna informacijska točka točka turistične destinacije Miren Kras.
Video: Kanal gostil tradicionalne skoke v Sočo Kanal ob Soči je bil znova prizorišče že tradicionalne prireditve skoki z mostu, ki je ena od bolj odmevnih vsakoletnih popestritev turistične ponudbe v Posočju.
Pohorski Bike park končno dobiva svojo staro podobo Bike park Pohorje počasi spet dobiva nekdanjo podobo in privablja množico gorskih kolesarjev, zlasti iz sosednje Avstrije.
Kam ta konec tedna? Na Bled na vinski festival, v Dutovlje na teran in pršut Ta konec tedna bo potekalo več kulinaričnih, etnoloških in družabnih dogodkov na različnih koncih Slovenije, tako da bo izbira, kam iti, precej pestra.
Zanimanje za glamping v Beli krajini narašča Ob Kolpi vse bolj cveti glamping, do zdaj imajo v Beli krajini sedem ponudnikov glampinga, v prihodnosti pa si želijo v Belo krajino privabiti še več turistov z večjo kupno močjo, predvsem zunaj ...
Oskrbnik doma na Kredarici: "Harmonika ni težava, a do neke normalne ure" "Delavnik traja od petih zjutraj do desetih zvečer, če imaš srečo, si vmes dve uri prost," pravi oskrbnik Triglavskega doma na Kredarici Herman Uranič.
Reka Krka odlične kakovosti za kopanje V vročih dneh številni Posavci osvežitev iščejo v rekah, ki so po zadnjih analizah primerne za kopanje. V Posavju je največ urejenih kopališč na reki Krki.
Z avgustom je spet odprto Gomiščkovo zatočišče na Krnu Konec lanske sezone je v Gomiščkovem zavetišču na Krnu odpovedala sončna elektrarna, maja letos pa so planinci ugotovili še, da je strela močno poškodovala vodohran ob postojanki.
V juniju v Sloveniji našteli več kot 1,4 milijona prenočitev Statistični urad RS je v juniju v Sloveniji naštel več kot 570 tisoč prihodov turistov in več kot 1,4 milijona njihovih prenočitev.
Dnevi odprtih vrat oddajnikov RTV Slovenija julija in septembra Ob 90-letnici delovanja Oddajnikov in zvez, kolikor jih ima tudi Radio Slovenija, TV Slovenija pa 30 manj, RTV Slovenija vabi na dneve odprtih vrat oddajnikov.
Gradnja istrskega topa v Monfortu v Portorožu odprta za javnost V Pomorskem muzeju upajo, da bodo obalo v prihodnje krasila številna tradicionalna plovila, ki bi obogatila turistično ponudbo.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo