Podobe Slovenije - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Podobe Slovenije - Arhiv
Video: Idilična Slovenija osrednja "zvezda" južnokorejske limonade Ena osrednjih "zvezdnic" najnovejše južnokorejske limonade z naslovom Črni vitez, je ob glavnih igralcih tudi država - in to kar Slovenija, ki se v nadaljevanki predstavlja s svojimi ...
Slovenija želi "v svoj raj" privabiti na tisoče Avstrijcev Na Dunaju je največji turistični sejem v Avstriji, ki ga vsako leto obišče približno 150.000 ljudi.
"Sporazum o investiciji v mariborsko letališče je mrtva črka na papirju." Pristojno ministrstvo opozarja lastnika mariborskega letališča, družbo SHS Aviation, in kitajsko državno gradbeno podjetje, ki želita v letališče vložiti 660 milijonov evrov, naj ne pozabita, da je ...
Foto: Zavinek, najbolj osvetljena vas na Dolenjskem, že žari Vas Zavinek v občini Škocjan je tudi letos najbolj praznično osvetljen kraj na Dolenjskem.
Sloveniji se obeta preboj iz neodkrite v resno destinacijo golfa Prihodnje leto oktobra bo Ljubljana gostila enega najpomembnejših dogodkov v industriji golfa - IGTM 2018, Mednarodno borzo golfa in potovanj.
V Slovenskih Konjicah odprli prvi razpršeni hotel v Sloveniji V Slovenskih Konjicah se je odprl prvi t. i. razpršeni hotel v Sloveniji, ki v delu obnovljenega dvorca Trebnik ponuja šest dvoposteljnih sob, še pet sob pa na bližnjem Ranču Dravinja.
60 let pohorske vzpenjače, simbola Maribora in tamkajšnjega smučanja Pohorska vzpenjača je v svojih 60 letih delovanja postala nepogrešljiv del turistične infrastrukture v Mariboru in eden izmed simbolov mesta, do zdaj pa je prepeljala že okoli 18 milijonov potnikov.
Po 50 letih litijski rudnik Sitarjevec oživili za turiste V litijski občini so slovesno odprli rudnik Sitarjevec za turistične namene.
Od Žmauca do Olimpija bureka: najboljše nočne postojanke v Ljubljani Oblikovalci mestnih vodičev In Your Pocket so razglasili najboljše točke nočnega življenja v Ljubljani za leto 2018.
Kako so postavili največjo lovsko opazovalnico na svetu V Slovenia Eco resortu v kraju Godič pri Kamniku so postavili lovsko opazovalnico, ki zaradi rekordne teže in višine čaka na umestitev v Guinnessovo knjigo rekordov.
Pohorska vzpenjača praznuje okroglih 60 let delovanja Pred 60 leti so slovesno odprli žičniško povezavo med robom Maribora in vrhom Pohorja.
Foto: Ljubljana z Ledeno fantazijo dobila eno večjih drsališč v Evropi Ljubljana bo v času prazničnega konca leta bogatejša za več drsališč, ki bodo namenjena tako začetnikom kot bolj veščim drsalcem.
Nekoliko pozabljen dvorec Gutenbuchel sije v prazničnih lučeh Že tretje leto zapored so okrasili nekoliko pozabljen dvorec Gutenbuchel v Šoštanju. Obiskovalci si lahko na razkošni adventni razstavi ogledajo raznoliko praznično okrasitev.
Smučarje prvič letos sprejeli tudi na Krvavcu in v Kranjski Gori Prvič v novi zimski sezoni so zagnali žičniške naprave v Kranjski Gori in na Krvavcu, že od začetka novembra pa navdušenci na snegu lahko uživajo na Kaninu in Voglu.
"Oživljena" Kranjska Gora napoveduje pestro zimsko dogajanje Razpotegnjena alpska vasica, zimska klasika na jezeru Jasna, nočni tek po ulicah Kranjske Gore, diskovečeri na umetnem drsališču ...
Video: Prihodnji teden smuka tudi v Kranjski Gori in na Krvavcu Tudi ta konec tedna obratujejo žičnice na Kaninu in Voglu, prihodnji petek pa bodo novo smučarsko sezono začeli tudi na Krvavcu, ki mu je organizacija World Ski Award podelila nagrado za najboljše ...
Najlepša javna stranišča na Bledu, straniščna metlica Mariboru in Vrhniki Akcija Naj javno stranišče je končana, letos pa je Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen za najlepša in najbolj urejena razglasilo javna stranišča v občini Bled.
Reportaža z 2293 m: "Bolje slab dan na Kaninu kot dober v službi" "S sodelavci smo vzeli dopust in rekli, da gremo na Kanin, ne glede na vse," nam Ljubljančan Matjaž med odmorom med vijuganjem po strmini poudari pomen zgodovinskega trenutka zgodnje jesenske smuke.
Na Kaninu se že smuča, na Voglu bodo žičnice zagnali v soboto Na Kaninu prvi smučarji že lahko preizkušajo meter debelo snežno odejo. Na Voglu bo prva smuka mogoča v soboto, drugje pa začetek smučarske sezone načrtujejo konec novembra oziroma v decembru.
Kanin bo žičnico za smučarske navdušence pognal že v petek Družba Sončni Kanin se je zaradi skoraj metra zapadlega snega v zadnjih dneh odločila, da bo nekaj smučarskih prog pripravila že do konca tega tedna.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo