Nemčija
Foto: Nacistično obalno letovišče postaja luksuzni resort
Prora - cilj je bil postaviti največje letovišče na svetu, 5. november 2017 ob 09:40 Dolga leta Nemci niso prav dobro vedeli, kaj naj naredijo s Proro - kompleksom počitniških blokov vzdolž baltske obale, zgrajenih tik pred drugo svetovno vojno kot nacistično letovišče.
45
V Berlinu naročanje hrane v angleščini - znak za alarm ali odprtost mesta?
96
15. avgust 2017 ob 10:37 Vidni predstavnik nemške vladajoče Krščansko demokratske unije (CDU) je izrazil ogorčenje nad tem, da zaradi množice priseljencev v nekaterih restavracijah v Berlinu ni več mogoče naročiti v nemškem ...
V Nemčiji odprli najdaljši viseči most na svetu
16
8. maj 2017 ob 06:29 V gorovju Harz na severozahodu Nemčije so odprli najdaljši viseči most za pešce na svetu.
Lepi zapuščeni kraji: berlinski pozabljeni zabaviščni park
8
30. maj 2015 ob 06:41 Ko se je leta 1969 severno od berlinskega Plänterwalda ob reki Spree odprl Kulturpark Plänterwald, je bil to edini zabaviščni park v Vzhodni Nemčiji in v njegovih zlatih časih se je vanj zgrinjalo ...
Foto: Berlinski zid - več ga je po svetu kot v Berlinu
16
8. november 2014 ob 08:01 25 let po padcu Berlinskega zidu je več kosov raztresenih po svetu, kot jih stoji v samem Berlinu. Od Cape Towna do Los Angelesa, od Pariza do Indonezije.
Dobrodošli v Andernachu, prvem "užitnem mestu"
15
9. julij 2014 ob 06:26 Nemški Andernach je prav posebno mesto. V tamkajšnjih parkih so namreč cvetje zamenjali za sadje in zelenjavo, ki jih lahko meščani po mili volji obirajo in nabirajo.
V Münchnu zakonsko dovolili javno goloto
25
15. april 2014 ob 09:49 München je z določitvijo šestih nudističnih območij dovolil javno goloto. V tretjem največjem nemškem mestu sicer razglabljajo o goloti v javnosti že vse od jeseni, ko je se je iztekla zakonodaja o ...
Konec poceni zabave v Berlinu: oblasti prepovedale ugodne zasebne namestitve Berlin je v zadnjih letih zaslovel kot prestolnica cenovno ugodnih zasebnih namestitev - in tudi s pomočjo tega postal najhitreje rastoča turistična destinacija v Evropi.
26
V Berlinu okušajo slovenske kulinarične specialitete V Berlinu bo še do konca tedna številne obiskovalce privabljal že 78. zeleni teden, sejem prehrane, kmetijstva in hortikulture, na katerem se predstavlja tudi Slovenija.
1
Berlin nad provincialne prišleke: "Ustrelite Švabe" Potem ko so se Berlinčani spravili nad hipsterje, češ da gre za "japijevsko zalego", zaradi katere mesto postaja vse dražje, so se zdaj na udaru znašli še provincialci.
22
Foto: Bavarska kulinarična specialiteta iz najčistejšega nemškega jezera Bavarsko jezero Königsee je eno bolj slikovitih v tem delu Nemčije. Ne le, da gre za eno najglobljih in najčistejših jezer, njegovo obalo pa krasi slavna romarska cerkev in stara vasica, tudi ...
13
V Berlin na "komunistični" turizem s trabanti Med pomembnimi razlogi, da nemško glavno mesto obišče vsako leto več turistov, so berlinski zid in pričevanja o življenju za zidom.
12
Nemci odprli še več pešpoti za nudiste Ko so v Nemčiji 29. maja 2010 odprli prve pešpoti za nudiste blizu mesta Dankerode, je bilo zanimanje za njih zelo veliko. Zdaj pa so se odgovorni odločili podaljšati poti.
26
Sredi gozdov so obleke prepovedane Po svetu hodi četrt milijona registriranih nudistov in verjetno jih bo vsaj nekaj izmed njih kdaj obiskalo prvi hotel v Nemčiji, kjer so obleke prepovedane.
3
V Stuttgartu odpirajo avtomobilski muzej Konec januarja bodo v Stuttgartu odprli avtomobilski muzej z 82 avtomobili, vreden 100 milijonov evrov.
8
Slavna zgodovina, pivo in klobase Weimar, mestece sredi Nemčije, ima skoraj vse. Veliko muzejev, zunanjo podobo, ki da misliti na slavno zgodovino, intelektualno vzdušje. In seveda - stojnice s klobasami.
1
Najsvetlejši biseri med nemškimi mesti München in Hamburg sta najlepši nemški mesti, vsaj za prebivalce zahodne Nemčije, medtem ko so vzhodnjaki bolj naklonjeni Dresdnu.
4
Zbogom, natakarji, dobrodošli, računalniki! Nemčiji ne rečemo zaman dežela idej. Nemci so izumili aspirin, zrakoplov, tisk in dizelski motor. Zdaj pa še "robotsko" restavracijo.
3
Če boste v Bremnu, dajte nogo s plina Bremen je postala prva nemška zvezna dežela, ki je postavila hitrostno omejitev za vožnjo po svojih avtocestah. Najvišja dovoljena hitrost je 120 km/uro.
9
Trideset božičnih sejmov, le eden je elitni V Berlinu lahko obiščete skoraj trideset božičnih sejmov, le enemu pa domačini (ne brez posmeha) pravijo elitni sejem. Sejmu na Gendarmenmarktu.
Kazalo