Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Gneča pred delovnimi zaporami na avtocestah

Okolje

Posledice ciklona Boris: v Budimpešti pripravljeni na vrhunec poplavnega vala

Po ciklonu Boris, ki je v preteklem tednu prizadel več držav vzhodne in srednje Evropi, bo v Budimpešti gladina Donave po pričakovanjih danes dosegla najvišjo raven osmih metrov in pol.

14

Velik in plašen Večkrat spet opazili izmuzljivega progastega goža - največjo nestrupeno kačo v Sloveniji

Letos so v okviru akcije ljubiteljske znanosti Ponovno se išče progasti gož prejeli več kot 50 opažanj različnih vrst kač iz vse države, med vsemi fotografijami in videoposnetki pa so določili pet progastih gožev. Vse so opazili v slovenski Istri.

6

Poplave v Evropi Tusk ni izključil uvedbe nadzora cen. Češka škodo ocenjuje na štiri milijarde evrov.

Srednja Evropa je še vedno v primežu poplav. V poljskem mestu Vroclav so prostovoljci in reševalci v pričakovanju poplavnega vala vso noč utrjevali nasipe, na Madžarskem pa v strahu pogledujejo proti reki Donavi.

37

Ob osmih Blaž Šter: Vse pogosteje se pogovarjamo o stoletnih vodah

Povratne dobe, o 50- ali 100-letnih vodah, ne veljajo več. Treba se bo navaditi na drugačne razmere, v skrajnih primerih celo preseliti, pravi Blaž Šter iz Agencije za okolje.

47

Število žrtev poplav v srednji Evropi še narašča, neurje Boris se vrača nad Italijo

V poplavah, s katerimi se po obilnem deževju spoprijemajo v srednji in jugovzhodni Evropi, je po zadnjih podatkih umrlo že 21 ljudi. Razmere se marsikje umirjajo, ponekod pa se na najhujše šele pripravljajo. Neurje Boris se zdaj seli nazaj nad Italijo.

40
Več

Svet živali

Po več kot 1200-kilometrski odisejadi maček čudežno spet v varnem zavetju doma

V ameriškem narodnem parku Yellowstone se je maček zakoncev, ki sta tam taborila, prestrašil in izginil med drevesi. Po dveh mesecih so Rayneja Beauja našli v mestu več kot 1200 kilometrov stran. Od doma je bil oddaljen "zgolj" 322 kilometrov.

Več

Izbor

Intervju "Najagresivnejšo politiko proti velikim zverem imajo v severni Evropi, najstrpnejši so na jugu"

V Evropi največ škode na domačih živalih povzroči volk, na drugem mestu je medved. Če upoštevamo število posameznikov vrste, pa največ škode povzroči rosomah, saj v Skandinaviji za uplenjene severne jelene izplačujejo visoke odškodnine, pravi Miha Krofel.

100

Zakaj se še vedno ne kopamo v Ljubljanici? Pogosti nalivi (pre)obremenjujejo razbremenilnike. Odpadne vode se takrat zlivajo v reke.

Mikrobiološko stanje Ljubljanice še vedno ni takšno, da bi se v njej lahko kopali, vanjo se namreč ob močnejših nalivih še vedno razlije mešanica padavinske in odpadne komunalne vode.

62

Okolje Zakaj se je načrtovani množični odlov nutrij na Ljubljanskem barju ustavil po le treh mesecih?

"Pristojnim mora postati jasno, da nutrij ni treba odstranjevati samo zaradi škode, ki jo povzročajo, ampak že zaradi evropske uredbe," opozarja predsednik ZLD-ja Ljubljana Lado Bradač. V KPLB-ju pozivajo k spremembi zakonodaje, a za zdaj neuspešno.

75

Okolje Življenje po "koncu sveta": Ni dovolj bakra, da bi lahko vsi imeli električni avtomobil

"Amerika je, medtem ko Joe Biden govori, da potrebujemo zeleni prehod, največji izvoznik fosilnih goriv na planetu," je dejal profesor James Meadway, ki je opozoril, da ZDA in Kitajska v nasprotju z EU-jem nimata zadržkov pri kurjenju fosilnih goriv.

171

Intervju Kai Heron o lažnem obilju: Svet je organiziran tako, da proizvajamo stvari, ki jih ne potrebujemo

"Na svetu je več denarja kot kadar koli prej, a ni enakomerno porazdeljen, zato je obilje lažno, je obilje 'sranja', ki povzroča ekološko škodo," opozarja sogovornik. Rešitve išče zunaj okvirov kapitalizma, čeprav je to, kot priznava, zelo težko.

197

Okolje Zakaj imamo tako malo vetrnic in kam bi lahko postavili nove?

Slovenija je pri rabi vetrne energije med evropskimi državami popolnoma na repu. Manj vetrnic ima le Malta, ki nima nobene. Pogoji pri nas niso najboljši, a na ministrstvu za okolje, podnebje in energijo nameravajo izkoristiti potencial, ki je na voljo.

378

Svetovni dan meteorologije Anže Medved: V prihodnosti bi se lahko povprečna letna temperatura dvignila tudi za šest stopinj

"Pred leti so nevihte nastajale nad enim delom Slovenije in se niso zelo premikale, zdaj pa nastajajo tako imenovane supercelične nevihte, ki lahko prepotujejo celo Slovenijo in sploh ne izgubijo moči," pravi vremenoslovec Anže Medved.

84
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov