Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 4. apr. 2020

TV Slovenija 1 • Sob, 4. apr.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

07:00
Otroški program: Op!

Kristjan obiskuje osmi razred Centra za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje (CIRIUS) Kamnik. Zaradi bogatega besednega zaklada in zgovornosti razmišlja o poklicu športnega komentatorja. Spremlja vse športe, še posebej ljub mu je nogomet. Zato je športnemu uredništvu Televizije Slovenija pisal, da bi se rad preizkusil kot športni komentator. Mu je odgovor uredništva približal sanje?
Scenaristke Anka Bogataj, Sara Lužovec, Neli Maraž, režiserka Neli Maraž

»Moja želja je, da bi enkrat obiskal vaše športno uredništvo. Ali je kakšna možnost? Izpolnili mi boste življenjsko željo.« Kristjan
»Ti (Kristjan) bi bil top novinar, ker ti si za to rojen.« Ana, Kristjanova prijateljica
»Zadnjič me je zdravnik vprašal, kako se lahko človek navadi na tako življenje. Se navadiš, če drugega ne poznaš.« Kristjan

Pika pleše in Lojzek jo pohvali, da pleše kot povodni konj. Pika je užaljena, toda Lojzek ji razloži, da so povodni konji na kopnem videti sicer okorni, v vodi pa prav lahkotni. V dokaz ji nariše še par povodnih konjev, ki v vodi ljubko zaplešeta.Pika pleše in Lojzek jo pohvali, da pleše kot povodni konj. Pika je užaljena, toda Lojzek ji razloži, da so povodni konji na kopnem videti sicer okorni, v vodi pa prav lahkotni. V dokaz ji nariše še par povodnih konjev, ki v vodi ljubko zaplešeta.

Milan vozi kolo s pomožnimi kolesci, potem pa se zaradi Julčinega zbadanja odloči, da jih bo snel. Vožnje brez njih ne obvlada, zato se mu takoj pripeti nesreča. A ker ga vsi spodbujajo in pogumno vztraja, se prav kmalu nauči voziti pravo kolo.

Žarko je pripravil nastop, na katerem bodo vse živali z dvorišča pokazale, kaj znajo. Živa ima težave pri izbiri svojega pravega talenta.

Na babičinem vrtu Rija in Krokodil igrata kroket. Rija ima igro v malem prstu. Zna razpostaviti vratca in pozna vsa pravila. Kadar pa se igra ne razpleta po njenih željah, pravila prikroji po svoje. Takrat lahko žoga zgreši vratca, še udariti je ni treba. Pravila gor ali dol, nekdo vedno zmaga in drugi izgubi. Vseeno pa lahko ostanemo prijatelji.

Mišo in Robi najdeta gnezdo s ptički. Ptički so lačni, zato jim Mišo poskuša najti hrano. To mu ne gre prav dobro od rok, vendar nekdo vseeno poskrbi za ptičke. Kdo le?

Marcelino, brat Ptič in Četrtek se odpravijo na policijsko postajo, da bi izvedeli kaj več o čarovniku. Žal ga lakomni načelnik zapre, saj misli, da je razbojnik Uro, na katerega je razpisana denarna nagrada. Marcelino v zapor pretihotapi štruco kruha s čarobno uro in Četrtek hipnotizira načelnika. Na poti domov Marcelina in Četrtka napade Uro s pajdaši, a jima ne stori nič žalega, marveč ju povabi v svoj tabor. Med pojedino Četrtek odtava v Mesto duhov. Ko ga Marcelino najde, ga na Veronikin nasvet hipnotizira in tako izve, da mu je ime Mirko Fidler. Kmalu se jima pridružijo še fratri z Leonom, ki so ju že iskali.

Živali so neobičajno tiho in kmalu se izkaže, zakaj. Vse preseneti potres, ki v džungli povzroči veliko zmedo, še posebej med volkovi. Skala je zaprla vhod, in Bala in Lali sta ujeta v brlogu.

Kdo trka na vrata naše domišljije? Čudogozd! Slišite? Jure in Eva sta že tam, pripravljena na praznovanje. In kdo praznuje? Hm, zelo tihe poslušalke, aja, in res spretne so plavalke. Ribe, tako je. Eva in Jure bi rada vsaj eni osebno čestitala, a prej jo morata ujeti. Jima bo uspelo? Riba skače, riba skače, ven iz bistre vode …

Čudogozd se pripravlja na novo praznovanje. Kdo so slavljenci? Zajčki. Tudi Gaja in Tina sta se spremenili v zajčka in se udeležili zabavnih športnih iger. Dajmo, Gaja! Dajmo, Tina! Katera bo zmagovalka? In zakaj v Čudogozdu kljub slavju ni še nič okrašeno? Ena, dve, tri, na gozdno jaso se mudi …

Pepe rad obišče Pivko. Tam so lepi kraji, prijazni otroci in hudi izzivi! Tokrat se bo s tretješolci preizkusil na čisto pravem vojaškem poligonu. Tam bi lahko zmagal! Se strinjaš, da bi lahko, a ne?

Govoreči Ben se pridruži klubu genijev, a njegovi stari in novi prijatelji se ne razumejo najbolje.

Vsak smrtno nevaren dinozaver je imel vsaj eno očitno značilnost, ki mu je koristila pri obrambi ali lovu. Nekateri pa so imeli skrite veščine. Eni so znali povzročati potrese. Drugi so imeli čeljusti s strupenimi zobmi. Tretji pa kremplje, zaradi katerih so zlahka plezali po deblih.

V 24. oddaji se v tekmo za četrt finale podata Osnovni šoli Maksa Durjave Maribor in Šenčur. Ivi, Mihu in Žigu na rumeni strani ter Hani, Meti in Marku na vijolični nekoliko težav povzročajo plodovi zdravilne rastline, odlični pa so pri poznavanju luninih men. Koliko se spoznajo na mesojede rastline, narečja, ptice selivke, dela proste dneve in slavne športnike ter kdo bo četrtfinalist, pa v napetih Malih sivih celicah.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

Anže je na prvi pogled tipičen enajstletnik, ki se rad druži in igra s svojimi vrstniki, obiskuje šolo, ima rad glasbo, živali, šport…, ima tudi najboljšega prijatelja Smiljana!
Ko sta se spoznala, je bil Smiljan prepričan, da Anže ne more biti dober prijatelj, saj je bil molčeč, deloval je odmaknjeno in vzvišeno …
Potem pa je Smiljan izvedel za Anžetovo posebnost in pričel ga je spoznavati s popolnoma druge plati: Anže je namreč aktivni športnik. Prav nič vsakdanjega športa si ni izbral: trenira in tekmuje v hitrostnem rolanju! Kar ima večina nas za razvedrilo, pomeni Anžetu tekmovalno udejstvovanje.
Zbral je že veliko pokalov in priznanj, zato se zdaj pripravlja na največji izziv: rolerski polmaraton! 21 kilometrov je najdaljša preizkušnja in za to so potrebne posebne priprave. Še dobro, da je trener kar njegov oče, sotekmovalec pa tudi njegov brat Gal.
Bo Anže kos temu izzivu?
Bomo videli, vsekakor pa ga bodo na tekmi v Zagrebu spodbujali prav vsi domači!

.

Hunter na izzivanje v šoli odgovori z brco in poškoduje Christo. Farah vidi, da se mora Hunter naučiti obvladovati jezo, zato jo pouči o umetnosti meditacije. Učitelj skliče sestanek staršev učencev, vpletenih v pretep. Izkaže se, da se starši obvladajo še manj kot njihovi otroci. Izbruhne vsesplošni pretep, ki ga prekineta nindži.

Niti, ki povezujejo, ali družbeno odgovorno pletenje in kvačkanje, ali kako lahko angažirano rokodelstvo po majhnih korakih spreminja svet na bolje.

Pletenje in kvačkanje že dolgo ni le domena babic in starih tet. V svetu, pa tudi pri nas, ima nove sodobne pristope in družbeno noto. Od pletenja in kvačkanja za dobrodelne namene, do pletenja ali kvačkanja z družbeno odgovornim sporočilom, gverilskega pletenja, umetniških inštalacij, vse do terapevtskih učinkov, ki jih ima tovrstno ustvarjanje na telo in duha. Znani so učinki, ki jih ima na bolnike s težavami v duševnem zdravju, kot oblika delovne terapije, do čisto običajnih pozitivnih učinkov na vse, ki se s tem ukvarjajo, saj mu pravijo sodobna joga. Pomembna pa je tudi zgodba, ki jo vsak ročno narejeni izdelek nosi v sebi. Obenem gre tudi za spodbujanje že skoraj pozabljenih veščin naših babic, ki pa vedno bolj pridobivajo na veljavi, vsaj v svetu je tako. Tudi v Sloveniji kot gobe po dežju nastaja vse več društev, kjer stari učijo mlade, obstajajo tudi pobude, da bi bila ročna dela znova uvedena kot predmet v osnovnih šolah, saj otroci izgubljajo motorične spretnosti. Glavni namen dokumentarca in osrednje sporočilo je, da tovrstno ustvarjanje bogati, da je to hitro razvijajoči se trend zadnjih let, ki tudi pri nas vse bolj raste in da v poplavi instant izdelkov ročno narejeno v sebi nosi poseben pečat. V svetu masovne proizvodnje lokalno, unikatno, ročno narejeno znova dobiva svojo veljavo. Dokumentarec je avtorica Simona Horvat z ekipo TV Koper snemala na Obali, Škofji Loki, Mariboru, Majšperku in Ljubljani pod režisersko taktirko Petra Lebana, direktorja fotografije Jake Kodarina. Končno podobo pa je dobil z montažo Davorja Dujmoviča.

Tednik je oddaja, ki vam prinaša zgodbe tedna. Voditeljica in urednica Tednika je Jelena Aščić.

Minuli teden so Romi po svetu, z raznimi prireditvami, obeležili mednarodni dan Romov, ki ga praznujemo 8. aprila. Ob prazniku smo obiskali osrednjo prireditev v Murski Soboti, bogat kulturni program so pripravili tudi v Mariboru in Novem mestu, v slednjem so slavnostno odprli tudi nov skupnostni center. Praznični vikend se je sklenil s koncertom ob svetovnem dnevu Rominj v Cankarjevem domu v Ljubljani.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Trenutne razmere in ukrepi povezani z zajezitvijo širjenja koronavirusa so dodobra spremenili naš vsakdan pa tudi sobivanje z našimi živalmi. Kljub vsemu so konec marca v snežniške gozdove izpustili drugega risa iz Romunije, ki bo v okviru projekta LIFE Lynx pomagal okrepiti populacijo te največje evropske mačke pri nas. Govorimo tudi o bobrih, katerim je posvečen 7. april. Predstavljamo uspešen projekt ohranjanja populacij čigre v porečju Save in Drave. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

V izboru si oglejte najboljše razprave preteklega tedna. V oddaji "Zadnja beseda!" se sicer vsak ponedeljek in petek za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij. Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsakič povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima namreč svoje mnenje. Katera pa bo imela zadnjo besedo?

Dokumentarna serija pojasni pomene in sporočila svetišč – templjev, sinagog, mošej in cerkev – ter nas popelje po vsem svetu, od Indije, Mongolije, Burme, Savdske Arabije, Malija, Tunizije, Irana do Izraela, Španije, Rusije in Mehike. Serija je pripoved o človeštvu ter njegovih zgodovini, verovanjih in dosežkih, tudi arhitekturnih.

3. del: Mošeje - umetnost in prostor
Oddaja govori o svetih spomenikih muslimanske vere, najlepših draguljih islamske arhitekture in umetnosti. S svojo raznolikostjo nas popeljejo po vsej islamski zgodovini. Od Bližnjega vzhoda in jeruzalemske "Kupole na skali" od Andaluzije in Velike mošeje v Cordobi. Od mošeje Ibn Tuluna v Kairu, bisera abasidske arhitekture, do mošeje Sulejmana Veličastnega, simbola zlate dobe Otomanov v Istanbulu. Od perzijske prestolnice Isfahana, pa vse do mojstrovin mogulske dinastije, ki zaznamujejo vrhunec muslimanske širitve v Indijo.

V hotelu na Bledu je premožni gostji iz tujine, sicer zdomki iz teh krajev, izginila torbica z dokumenti in s precej gotovine. Vse sledi in njeno pričevanje kažejo na osebje hotela. Kmalu pa primer seže globlje, kot bi večina vpletenih želela, dejstva, ki prihajajo na dan, še posebej vplivajo na Ferda. Luka je presenečen, da se v hotelu pojavi tudi Sara, še večje presenečenje pa je, kaj tam v resnici počne.

S setvami v notranjih prostorih se je že začela vrtičkarska sezona, v teh dneh številne zelenjadnice že sadimo na prosto, vrtove skrbno urejamo. Ker smo pri gibanju omejeni, si lahko vrtiček omislimo kar na balkonu ali terasi, otroci pa naj nam pri tem pridno pomagajo. Potrebujemo glinen lonec, lesen (ali plastični) zaboj ali čeber, ki mu preluknjamo dno. Poskrbimo za drenažo.
Koliko škode je na sadnem drevju povzročila pozeba minulega tedna, po skypu govorimo z biodinamikom in sadjarjem Slavkom Turšičem iz Borovnice. Slavko svetuje, katere pripravke uporabljati, da drevje znova okrepimo.
Znova pa se bomo sprehodili po botaničnem vrtu v nizozemskem mestu Leiden in očistili tlakovce.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Društvo Vesela novica, ki je namenjeno širjenju krščanskih vrednot med otroci in mladimi, je praznovalo 20 let delovanja.

Društvo Vesela novica je namenjeno širjenju krščanskih in moralnih vrednot ter osebnostni rasti otrok in mladostnikov. Konec lanskega leta je društvo praznovalo 20 let delovanja, ki je spremenilo življenja mnogih otrok in družin. Slovesno prireditev, ki so jo pripravili Dubravka in Zvonko Turinski ter Metka Macura s sodelavci je obiskal tudi Sebastian Edelmann, direktor združenja CEF za centralno Evropo.

Vilenica je najstarejša turistična jama v Evropi.
Slikarja Nikolaj Mašukov in Maša Bersan Mašuk sta našla svoj drugi dom v Sloveniji.
V naši državi živi kar 30 vrst netopirjev.
Oddaja predstavlja še arhitektki, ki se ukvarjata z oblikovanjem
in filcarki, ki dokazujeta, da lahko tudi s pomočjo prastare tehnike polstenja volne narediš sodoben izdelek.

"Prostovoljno, popolnoma zavestno in z ničimer prisiljeno žrtvovanje sebe za korist vseh, je najvišji znak samoobvadovanja in svobode lastne volje." (Dostojevski)

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
19. marec 2016 štejemo za rojstni dan prve slovenske avtorske oddaje, v kateri predstavljamo slovenske hiše in stanovanja! Do takrat smo lahko podobne prizore gledali le v tujih oddajah, v Ambientih pa o svojih izkušnjah govorijo slovenski lastniki nepremičnin, ter domači strokovnjaki o arhitekturnih, oblikovalskih in drugih dosežkih. Odziv, ki smo ga po naših izkušnjah največkrat izzvali nam je še vedno v pohvalo in navdih: Kaj vse to imamo v Sloveniji?!
In nekaj podobnega si bomo mislili tudi tokrat, ko se bomo sprehodili po spominu najlepših, najbolj ekskluzivnih in navdušujočih hiš, ki smo jih do zdaj obiskali.
Seveda nismo obiskovali samo velikih, luksuznih hiš na izjemnih lokacijah. Prav nasprotno, vseskozi iščemo majhna stanovanja in garsonjere, kajti ta so pogosto vir izvirne kreativnosti, individualnosti, verjetno pa ravno zaradi izziva omejenega prostora prinašajo številne domiselne rešitve, kako iz majhnega nastane dovolj veliko.
Vrtovi predstavljeni v oddaji Ambienti, so kot mavrica: vseh barv in v širokem loku. Lastniki vrtov, ki smo jih obiskali v preteklih oddajah so sami »srčni ljudje«, očitno ima delo z rastlinami in zemljo tak vpliv na človeka. Pokažemo vrtove-najlepše stvaritve človeka in narave.

Na stadionu Repek gostuje ekipa slonov. Gitica se boji, da jo bodo velikani pomendrali, na koncu pa prav ona ukane ekipo, pod katero se tla kar tresejo.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:55
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Nocoj bomo navijali in stiskali pesti za Klemna Godca, ki prihaja iz Podpeči. Po izobrazbi je profesor slovenščine in teologije, zaposlen pa je v družinskem podjetju, kjer skrbi za prodajo in marketing. Zanima ga duhovnost in osebna rast, za ostale hobije pa trenutno ni veliko časa, saj mladi očka ves prosti čas preživi z dvema malčkoma, najraje v naravi. Njegov pomočnik bo starejši brat Žiga Godec.
En tekmovalec v bitki s časom, dvanajst vprašanj na poti do visoke denarne nagrade, sedem jokerjev za srečo in eno pravilo: ni umika! Le znanje, strategija in sreča vodijo do vrha. A kako na njem ostati?

Prevetrili bomo novice tedna, na način, da se boste lahko nasmejali in malo tudi zamislili. Gostili bomo Matjaža Javšnika, ki bo z nami delil, kako preživlja dneve doma. Nismo pozabili na bedne izjave tega tedna. Se vidimo!

Joanie je službeno v Montauku, kjer dela elaborat o eroziji. Ob očetovem grobu spozna epigenetika EJ-ja, ki preučuje stare družine v Montauku. Pove ji, da preučuje, kako se travme prenašajo iz roda v rod, in da so zato Lockhartovi zelo zanimivi zanj, saj je bilo v družini več nasilnih smrti. Povabi jo na večerni ogled polne lune, kjer se spominjata smrti Joaniejine matere Alison, ki je tudi umrla ob polni luni. Joanie ugotovi, da je bila takrat prenizka oseka, da bi se mama utopila. EJ jo pelje v zapuščen policijski arhiv in ji pokaže materino kartoteko.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:35
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Izvrstna črnohumorna miniatura o rojevanju spirale nasilja, ki bi se lahko zgodila tudi pri nas, je na festivalih v Benetkah in Torontu doživela odlične kritike.

Baldwin in Inga živita v vrstni hišici precej tipično življenje srednjega sloja. Še največ težav jima povzroča sin, ki ga je žena zaradi domnevne nezvestobe vrgla na cesto. Njuno življenje se zaplete, ko se privlačna soseda, nova žena sicer prijaznega Konrada, začne pritoževati nad senco, ki jo na njun vrt meče prelepo košato drevo. Toda to je tam že od nekdaj … Baldwin bi mogoče še popustil, zavistna Inga pa nikakor ne. Banalen sosedski prepir obe družini potegne v umazano in nasilno igro.

Leto produkcije: 2017
Država: koprodukcija
Žanr: drama
Režija: Hafsteinn Gunnar Sigurdhsson
Scenarij: Huldar Breidhfjoerdh, Hafsteinn Gunnar Sigurdhsson
Igrajo: Steinthor Hroar Steinthorsson, Edda Bjoergvinsdottir, Sigurdhur Sigurjonsson

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov