Foto:
Foto:


Dne 31. 05. 2007 je Občinski svet na pobudo župana, odločil, da se občina Bistrica ob Sotli priključi v Posavsko regijo.
Pol leta po tem dogodku so se v Bistrici ob Sotli pojavili plakati, ki nas opozarjajo, da si župan in Občinski svet jemljeta pravico odločati o stvareh, ki bodo temeljito spremenile življenje vseh občanov brez njihove vednosti !
Zaradi takšne samovolje župana in Občinskega sveta se je v Bistrici ob Sotli organizirala "Civilna iniciativa za Bistrico ob Sotli", ki zahteva uvedbo referenduma o tem vprašanju!
Občani Bistrice ob Sotli si ne bomo dovolili, da bi nas nekdo "peljal žejne prek vode" in nam vsilil stvari, ki jih ne poznamo!
Naše življenje gravitira na Celjsko regijo od zdravstvene oskrbe do kmetijske zadruge, zato so nam take poteze župana in Občinskega sveta še bolj nerazumljive. Moti nas arogantnost organov, saj občani nismo vredni niti preprostega obvestila, kaj šele kakšnih drugih informacij s strani župana in Občinskega sveta o odločitvi.
Naše zahteve so:
1. Zahtevamo, da Občinski svet takoj razveljavi sklep, ki ga sprejel na seji 31. 05. 2007 o priključitvi Občine Bistrica ob Sotli v Posavsko regijo.
2. Razpis referenduma o tako pomembnem vprašanju, ki mora biti podprt s širšo javno razpravo.
Civilna iniciativa je že zbrala več ko t300 podpisov v znak podpore našim zahtevam!
Občanke in občani! Imamo pravico vedeti in izvedeti ter nenazadnje tudi soodločati o prihodnosti naše občine!
Civilna iniciativa za Bistrico ob Sotli dne 19. 12. 2007.
Novico je napisal uporabnik citro