Utrinki z lanske konference Foto:
Utrinki z lanske konference Foto:
Utrinki z lanske konference
Utrinki z lanske konference
Utrinki z lanske konference
Utrinki z lanske konference

Konferenca je uvrščena med uradne dogodke Evropskega leta prostovoljstva. Vsebinsko je zasnovana na pomenu socialnega kapitala ter solidarnosti. Socialni kapital je relativno nov pojem, ki je povezan s človeškim kapitalom, označuje pa vključenost posameznika in kolektivov v družbene vezi in omrežja. Socialni kapital namreč spodbuja mrežno povezovanje in projektno delovanje organizacij.
Konferenco z naslovom »MANAGEMENT, IZOBRAŽEVANJE IN TURIZEM: Solidarnost za socialni kapital«, pripravljata Fakulteta za turistične študije Portorož – Turistica in Fakulteta za management Koper, obe članici Univerze na Primorskem. Potekala bo od 20. do 21. oktobra 2011 v Portorožu (na sedežu UP FTŠ Turistica, Obala 11a).
V sklopu konference bo v četrtek, 20. oktobra, med 14.30 in 17.00, udeležence pozdravil rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Rado Bohinc in obe dekanji, doc. dr. Aleksandra Brezovec, Fakulteta za turistične študije Portorož – Turistica in izr. prof. dr. Anita Trnavčevič, Fakulteta za management Koper.
Nato pa bodo v planernem delu podprli aktualno temo z različnih zornih kotov naslednji govorci:
mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije
mag. Rado Pezdir, Univerza na Primorskem, Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Koper,
Petra Matos, predsednica društva Ekologi brez meja
mag. Alojz Šteiner, načelnik Generalštaba Slovenske vojske.
S konferenco želimo prispevati k rasti socialnega kapitala v Sloveniji. Spodbuditi želimo k razmislekom o socialnem kapitalu in solidarnostni ekonomiji, predstaviti želimo primere dobrih praks organizacij na področju udejanjanja solidarnosti, vzajemnosti, kooperativnosti, enakopravnosti, trajnosti in demokratičnosti.
Vabljeni v drugi polovici tedna v Portorož! Program konference je dostopen na spletni strani konference.
Novico je napisal uporabnik Dejan Šraml.