Foto:
Foto:

Jutri se v Grand Hotelu Union v Ljubljani pričenja prva od treh medsebojno povezanih strokovnih konferenc, združenih pod imenom Tehnologistika. Namen konference je vzpostaviti konstruktivno razpravo o trenutnem stanju in trendih, ki se kažejo na prometnem in telekomunikacijskem področju ter v sinergiji obeh. V luči vse večje gostote prometa v Evropi postaja tudi pri nas vse bolj aktualna tema optimiziranja prometnih in logističnih rešitev z uporabo telekomunikacijske tehnologije.
Konferenco organizirata Fakulteta za management Koper Univerze na Primorskem in časnik Finance v sodelovanju s podjetjem Nokia Siemens Networks Slovenija. Prvi dogodek z naslovom Razvojne smernice slovenske logistike bo potekal jutri, od 15.00 do 18.00 v Grand Hotelu Union v Ljubljani. Na njem bodo priznani slovenski strokovnjaki skušali odgovoriti na vprašanja, kakšne so najverjetnejše razvojne perspektive slovenske logistike ter kakšne so konkurenčne prednosti in slabosti Slovenije za razvoj logistike z vidika njene lokacije in infrastrukture. Pogovor bo tekel tudi v smeri razvojnih strategij ključnih podjetij v sektorju in potrebe po morebitnem povezovanju z vodilnimi podjetji v tujini.
Svoj pogled na to temo bodo predstavili , generalni direktor Slovenskih železnic, dr. Janez Šušteršič, izredni profesor na Fakulteti za management Kopet, dr. Bojan Beškovnik, produktni manager Intereuope ter Dean Herenda, sekretar na Ministrstvu za promet in vodja evropskega projekta Easyway. Zanimivo razpravo bo vodil Peter Frankl, direktor in odgovorni urednik časnika Finance. V uvodu pa bo udeležence pozdravila tudi dr. Anita Trnavčevič, dekanja Fakultete za management Koper.
Druga Tehnologistika se bo odvila 1. junija, na njej bodo govorci razpravljali o učinkovitem razpravljanju železniškega prometa. Na zadnjem dogodku, 15. junija, pa bodo gostje predstavili vpliv sodobne tehnologije na infrastrukturo prihodnosti.
Novico je napisal uporabnik Dejan Šraml.