Konoplja je najbolj zlorabljena droga. Uživa jo več kot 15 milijonov Evropejcev Foto:
Konoplja je najbolj zlorabljena droga. Uživa jo več kot 15 milijonov Evropejcev Foto:

Pri kajenju marihuane vdihnemo več rakotvornih snovi kot pri kajenju tobaka
Najnovejše raziskave so pokazale, da posameznik pri kajenju marihuane vdihne dvakrat več rakotvornih snovi kot pri kajenju tobaka. Glavni razlogi za to so neprimerni filtri, ki jih uporabljajo kadilci marihuane, in daljše ter globlje vdihavanje. Ugotovili so še, da imajo kadilci marihuane v krvi petkrat več ogljikovega monoksida kot kadilci tobaka.
Kljub temu pa lahko marihuana pomaga mnogim pacientom. Na Nizozemskem obstaja posebna farmacevtska sredstva, ki vsebujejo marihuano in imajo celo podporo vlade. Namenjena so ljudem s posebnimi potrebami in tistim, ki lahko z marihuano blažijo svoje bolezenske simptome. Nekoliko ironično je, da po trditvah farmacevtov marihuana pomaga rakovim bolnikom, posebej tistim, ki so podvrženi agresivnim terapijam.
Kadilci marihuane v Amsterdamu so dejali, da jih nova raziskava ne bo odvrnila od kajenja. Toda če bodo znanstvena dognanja dobila bolj trdne dokaze, bodo morali svoje znamenite vodne pipe zamenjati za veliko bolj zdrave parne inhalatorje.Pri kajenju marihuane vdihnemo več rakotvornih snovi kot pri kajenju tobaka
Novico je napisal uporabnik nsss