več o projektu na spletni strani www.kakosi.si Foto:
več o projektu na spletni strani www.kakosi.si Foto:

»Gre za enotedenski izobraževalni projekt, namenjen ozaveščanju javnosti o pomembnosti skrbi za duševno zdravje,« pravi vodja projekta Maja Gaspari.
Naslov letošnjega projekta je "Kako si pa ti drugačen?", osrednja tematika pa je drugačnost v povezavi s predsodki. Aktivnosti bodo potekal v štirih večjih mestih (Ljubljani, Mariboru, Novem mestu in na Obali). V okviru projekta, ki poteka že četrto leto zapored, bodo od 6. do 13. oktobra potekale številne dejavnosti (okrogle mize, predavanja, delavnice, ogledi filmov s strokovnimi komentarji…)
Namen letošnjega projekta je osvetliti nekatere vidike drugačnosti ter predsodke o drugačnosti, ki obstajajo tako v družbi kot pri posameznikih. Udeležence želijo informirati in poučiti o predsodkih, ki se pogosto pojavljajo v povezavi z drugačnostjo drugih in le-te prikazati v čim realnejši luči. Cilj je tudi opolnomočiti udeležence za soočanje tako z lastno kot tudi z drugačnostjo drugih.
.
»Tudi letos poteka dobrodelna akcija, zbiramo zamaške za Gala. Aktivnosti so za vse udeležence brezplačne, bomo pa veseli, če prinesete kak zamašek,« zaključuje vodja projekta Maja Gaspari.
Novico je napisal uporabnik irispotez.