Foto:
Foto:

V ocenjevanju za PRSPO se ocenjuje organizacije v poslovnem sektorju, zdravstvu, šolstvu in javni upravi po kriterijih Evropske nagrade za odličnost EFQM iz Bruslja. Prejmejo ga organizacije, ki v procesu ocenjevanja dosežejo najvišje število točk v svoji kategoriji in se z uspešnim poslovanjem na vseh področjih svojega delovanja uvrstijo v vrh poslovno odličnih organizacij v slovenskem prostoru.
Namen priznanj je spodbujati slovenske gospodarske družbe in javne inštitucije na vseh področjih delovanja k uvajanju sodobnega, učinkovitega in celovitega pristopa za doseganje poslovne odličnosti.
Odbor za priznanja je na svoji seji dne 22. novembra 2011 na predlog razsodniške skupine izmed 10 ocenjenih organizacij potrdil naslednje finaliste:
I. Kategorija organizacij z več kot 250 zaposlenimi v zasebnem sektorju;
- TPV d.d., Novo Mesto
II. Kategorija organizacij z 250 in manj zaposlenimi v zasebnem sektorju;
- Lotrič d.o.o., Selca
III. Kategorija organizacij v javnem sektorju:
- Splošna bolnišnica Novo mesto,
- Univerza na Primorskem,
- Upravna enota Celje,
- Upravna enota Novo mesto,
- Upravna enota Trebnje.
Vse navedene organizacije so dokazale uspešno uporabo Evropskega modela odličnosti EFQM za nenehno izboljševanje in so vsaka v svoji kategoriji zgled dobrega poslovanja.
Priznanja bodo podeljena na slovesnosti, ki bo 18. januarja 2012, ob 18.00 uri v Kongresnem centru Brdo pri Kranju. Slavnostni govornik bo predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk.
Izvorna novica: www.mirs.gov.si
Oglejte si tudi fotoutrinke, nastale na Univerzi na Primorskem in njenih članicah v času od 29.9. do 1.10.2011 ob obisku ocenjevalcev PRSPO.
Novico je napisal uporabnik Mirella Baruca.