Foto:
Foto:

VFY">

VZMD vabi investitorje in delničarje, da obiščejo njihova predstavitvena prostora na 17. finančnem sejmu Kapital 2011, na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču 20. in 21. aprila ter na letošnjem, 6. Dnevu slovenskega kapitalskega trga 21. aprila, v Hotelu Mons v Ljubljani. Po lanskoletni aktivni udeležbi bo VZMD tudi letos na obeh prizoriščih predstavil svoje dejavnosti na mnogoterih področjih, s posebnim poudarkom na programu investo.si - Invest to Slovenija, ki ga je VZMD vzpostavil leta 2008 ob organizaciji tridnevnega mednarodnega srečanja investitorjev v Sloveniji, in sicer kot osrednji vir informacij o možnostih in prednostih investicijskih ter poslovnih dejavnosti v Sloveniji, pa tudi področju Srednje in Jugovzhodne Evrope. Program povezuje tuje investitorje s slovenskim poslovnim okoljem in družbami ter na pripadajočem spletnem portalu ponuja relevantne informacije o možnostih investiranja. Ob tem program investo.si omogoča slovenskim družbam in institucijam, da izkoristijo možnosti sodelovanja ter vključitve promocijskih materialov na največje evropske in svetovne investitorske sejme, konference in dogodke ter neposreden stik s predstavniki Evropskega združenja delničarjev, Evropske in Svetovne federacije investitorjev ter posameznih nacionalnih investitorskih združenj.
Tako je v zadnjih mesecih progam investo.si aktivno sodeloval na največjem evropskem sejmu borznih investicij v Parizu, na 7. mednarodni investitorski konferenci v Wiesbadenu, na Skupščini Euroshareholders v Istanbulu, predstavitvi projekta EuroVote v Bruslju, na Konferenci ob izidu Ekonomskega pregleda OECD za Slovenijo na Brdu pri Kranju, okrogli mizi Britanske gospodarske zbornice s predsednikom Spodnjega doma parlamenta Velike Britanije, medtem ko v prihodnjih mesecih načrtujejo še predstavitve slovenskih družb na mednarodni investitorski konferenci v Beirutu, letnem srečanju predstavnikov Svetovne federacije investitorjev v Varšavi, Skupščini Euroshareholders v Den Haagu in Forumu ob 50. obletnici OECD v Parizu.
Na obeh osrednjih investitorskih sejmih, ki bosta v tem tednu v Ljubljani, se bo na predstavitvenih prostorih VZMD mudil tudi gospod Guillaume Prache, Generalni sekretar Euroshareholders in Izvršni direktor EuroInvestors. Gospod Prache, ki bo v Ljubljani na povabilo predsednika VZMD prebil dva dni, bo častni gost otvoritve sejma Kapital, na katerem bo skupaj z magistrom Verbičem predaval na temo uveljavljanja interesov malih delničarjev in individualnih investitorjev. V tem času se bo ugledni gost sestal z nekaterimi predsedniki uprav, pri čemer bo obiskal tudi sedež družbe Mercator, kjer bo upravi med drugim predstavil projekt EuroVote, v katerem bo tudi letos sodeloval Mercator, ob preko sedemdesetih najvidnejših delniških družbah iz EU, ki se jim konca aprila lahko pridruži še kakšna ugledna slovenska družba oz. izdajatelj delnic.
To namreč prinaša pomembne možnosti za prepoznavnost in povečanje ugleda slovenskih delniških družb tudi v evropskem in mednarodnem prostoru ter povečanje tujih investicij na slovenskem kapitalskem trgu. Hkrati v VZMD izražajo zadovoljstvo nad posebnim statusom, ki so ga uspeli zagotoviti za slovenske družbe, ki niso vključene v EURO STOXX 50, ter dejstvom, da so dosedanje postopke zbiranj pooblastil in informiranja delničarjev uspešno nadgradili z možnostmi sistema EuroVote, s katerim - poleg podpore tujim investitorjem v slovenske vrednostne papirje - zagotavlja tudi vse potrebne pogoje za podporo slovenskim individualnim in institucionalnim investitorjem, ki vlagajo v državah EU, pa tudi širše – povsod tam, kjer ima VZMD vzpostavljene ustrezne stike oz. dogovore s sestrskimi združenji.
Več informacij na:
http://www.vzmd.si/novice/vzmd-tv-video-vabilo-sekretar-euroshareholders-in-direktor-euroinvestors-od-jutri-v-ljubljani-castni-gost-vzmd-investo-si-na-obeh-osrednjih-investitorskih-sejmih-gospodarsko-razstavisce-in-hotel-mons-ter-na-obisku-sedeza-druzbe-merca
Zaradi velikega zanimanja za predavanje Guillaumeja Pracheja, generalnega sekretarja Evropskega združenja delničarjev (Euroshareholders) in izvršnega direktorja Evropske federacije investitorjev (EFI - EuroInvestors) ter mag. Kristjana Verbiča, predsednika VZMD, vas vabimo, da čim prej oddate prijavo.
Prijava na:

http://www.revijakapital.com/tools/fs11.php?pd=Kako_lahko_pridejo
Novico je napisal uporabnik VZMD.