Skrinja z zakladom (Foto: Matjaž Tauses) Foto:
Skrinja z zakladom (Foto: Matjaž Tauses) Foto:
Želodki (Foto: Matjaž Tauses)
Zdravo preživljanje prostega časa (Foto: Matjaž Tauses)
(Foto: Matjaž Tauses)

Organizatorji so za male lovce za zakladom pripravili pet orientacijskih točk na katerih so lahko otroci prebrali nekaj zanimivosti o gozdnih živalih in ekologiji. Na vsaki točki pa so na svoj kontrolni listek odtisnili tudi štampiljko.
Z zbranimi žigi so si priborili ključ, s katerim so lahko odprli skrinjo z zakladom. »V skrinjo smo za prav vse otroke shranili praktične nagrade, ki so jih prispevali naši donatorji, a so malčke še najbolj pritegnili čokoladni zlatniki. Oči so se jim kar zasvetile, ko so odprli skrinjo,« pripoveduje članica Želodkov Simona Koren. Tudi podpredsednik društva, Tadej Pušnik, je bil z dogodkom zadovoljen: »Otroci so od točke do točke kar tekli, tako da so jih starši komaj dohajali. Veselje na cilju, ko so prišli do skrinje, pa je bilo nepopisno.«
Želodki so za otroke pripravili še dodatno nagradno igro – iskanje cekinov. Otroci so navdušeno stikali po vseh kotičkih otroškega igrišča, največ cekinčkov je našel komaj triletni Jaka. Otroci so se lahko zabavali tudi v Želodkovi mojstrovalnici, dogajanje pa so popestrili z reševanjem ugank in pesmicami, ki so razveselile obiskovalce. »Sprva smo se bali, da nam bo vreme prekrižalo načrte, a smo na srečo zadeli ravno termin, ko nam dežne kaplje niso nagajale. Udeležba je bila fenomenalna, še posebej pa smo bili veseli nekaterih prostovoljcev, ki so nam pomagali, da je vse teklo kot po maslu«, je po prireditvi povedala ena izmed organizatork Kristina Čušin Medvešek.
Predsednik društva Želodki Jani Medvešek je svoj pogled že usmeril v prihodnost: »Dodatna pozitivna stvar je, da smo si pridobili nekaj novih članov, tudi takšnih, ki so pripravljeni v prihodnosti organizirati čisto svoje projekte za otroke in družine. Take ljudi lokalna skupnost potrebuje, mi pa računamo nanje, še posebej septembra, ko načrtujemo večji otroški festival z umetniškim, športnim in predvsem zabavnim programom.«
Društvo Želodki pa že vabi na naslednji dogodek, Želodkov majski tek za otroke, s katerim želijo družine spodbujati k športnem načinu preživljanja prostega časa. Upajo, da bodo k projektu uspelo privabili tudi kakšno znano ime iz športnega sveta.
Novico je napisal uporabnik zelodki.