Oplov malček deluje atraktivno tudi v športnem dresu. Foto: Opel
Oplov malček deluje atraktivno tudi v športnem dresu. Foto: Opel

Z novim adamom v športni preobleki se bodo v sezoni 2013 podali na relipreizkušnje. Avtomobili bodo predelani v skladu s pravili FIE razreda R2, poleg izzivanja tekmecev drugih znamk pa bodo vozniki tekmovali tudi v okviru prvenstva »ADAC Opel Rally CUP«.

V skladu s poudarjanjem mladostnega značaja novinca v serijski ponudbi Oplovih modelov pa najavljajo še poseben sistem točkovanja za voznike, mlajše od 27 let. Najuspešnejši med njimi bo v naslednji sezoni deležen posebnega tovarniškega treninga, kar navsezadnje najavlja tudi očitne ambicije znamke, da si ustvari tovarniško ekipo, ki bo pozneje sposobna osvajati tudi prestižnejše lovorike.

V višje tekmovalne razrede pa se bodo v sezoni 2013 podali z astro OPC, ki bo sposobnosti tehnike in voznikov dokazovala predvsem na nemških preizkušnjah, vrh sezone pa naj bi predstavljala preizkušnja vzdržljivosti na 24 ur Nürburgringa.

Kako uspešni bodo novi modeli in novi vozniki, bo znano že čez nekaj mesecev, brez dvoma pa se bodo morali močno potruditi, da bodo nadaljevali tradicijo iz sedemdesetih let, ko je legendarni Walter Röhrl z ascono osvajal lovorike v reliju, ne le evropske, temveč leta 1982 tudi svetovno.