Bentley continental flying spur je sprožil zanimanje kupcev novih generacij Foto: Bentley
Bentley continental flying spur je sprožil zanimanje kupcev novih generacij Foto: Bentley

Pravzaprav je mogoče govoriti že kar o letih in ne le dnevih, saj morajo kupci Bentleyjevega modela continental flying spur naročati že modelno leto 2012. Za svojo potrpežljivost bodo nagrajeni z avtomobilom, ki ne more ostati neopažen, saj so se pri legendarnem izdelovalcu potrudili in pripravili pestro izbiro različnih dizajnov oziroma oblikovnih podrobnosti, s katerimi je mogoče izpostaviti tako videz vozila kot tudi petičnost lastnikov. Kljub prestižnemu značaju in dejstvu, da sodi med avtomobilske klasike, pa continental flying spur kupcem ponuja tudi možnost izbire nadvse dinamičnega brata z oznako speed, ki zmore hitrosti do 322 kilometrov na uro.

Skupaj predstavljata najuspešnejši štirivratni model znamke in sta med najbolj iskanimi primerki v svetu najprestižnejših avtomobilov. Predvsem na trgih v ZDA, na Bližnjem vzhodu, v Rusiji, Veliki Britaniji in na Kitajskem.

Kot poudarjajo pri Bentleyju, jim je prav continental flying spur zagotovil zanimanje novih generacij kupcev, ki jim želijo ponuditi posodobljeno podobo avtomobilske tradicije. Poleg najvišje ravni voznih lastnosti tudi vrhunsko avtomobilsko rokodelstvo, ki se seveda poskuša izogniti čemur koli, kar bi bilo primerljivo z velikoserijskimi primerki prevoznih sredstev. Seveda pa morajo biti za kaj takšnega kupci pripravljeni odšteti znaten kupček denarja in naročati avtomobil za kakšno modelno leto več v prihodnost kot pa kupci manj prestižnih avtomobilov.