Zvezdnica bo obiskala proizvajalca avtomobilov in se s teslo roadster popeljala na testno vožnjo. Foto:
Zvezdnica bo obiskala proizvajalca avtomobilov in se s teslo roadster popeljala na testno vožnjo. Foto:
Tesla roadster
Tesla roadster je bil zvezda na nedavni podelitvi filmskih priznanj oskar. Foto: Reuters

Po izrednem uspehu toyotinega priusa, v ZDA se nanj čaka tudi po več mesecev, po vsej verjetnosti enaka usoda čaka tudi domačega proizvajalca avtomobilov Tesla Motors in njegovega rasnega športnika na električni pogon.

Zadnja v nizu slavnih, ki je očarana nad avtomobilom, je filmska igralka Cameron Diaz. Tesla Roadster ji je k srcu prirasel že na prvi pogled. Glede na to, da je Cameron večkrat poudarila skrb do čistega okolja, je blizu nakupu novega vozila. Po zadnjih informacijah naj bi igralka kmalu obiskala sedež kalifornijskega podjetja in se s teslo roadsterjem podala na testno vožnjo.

Zanimanje je ogromno
Osnovna različica štirikolesnika stane 92.000 ameriških dolarjev, veliko manj od konkurence. Zanimanje za avtomobil je preseglo vsa pričakovanja. Od slavnih so ponosni lastniki avtomobila že George Clooney, Jeff Skoll, ustanovitelj eBay-ja, avtomobil pa naj bi vplačala še ustanovitelja Googla, Sergey Brin in Larry Page, pa tudi Chris Paine, avtor dokumentarnega filma "Who Killed the Electric Car?".

Slednji je konec lanskega leta posnel sporni dokumentarni film, v katerem ugiba o možnostih zarote proizvajalcev avtomobilov in naftnih podjetji, ki naj bi se z vsemi sredstvi borila, da zaustavijo komercializacijo alternativnih pogonov.

Jeseni tudi v Evropi
Za konec povejmo še to, da je tesla roadster prispel tudi na evropska tla. Avtomobil so že videli v Veliki Britaniji, nedaleč stran od tovarne proizvajalca avtomobilov Lotus. Prodaja v Evropi je najavljena za jesen.