Znamka DS je s 96 prodajnimi saloni prisotna v 60 kitajskih mestih. Najnovejši proizvod, ki ga bodo začeli tržiti, je DS 4S. Foto: DS
Znamka DS je s 96 prodajnimi saloni prisotna v 60 kitajskih mestih. Najnovejši proizvod, ki ga bodo začeli tržiti, je DS 4S. Foto: DS

DS je v Guandžovu na Kitajskem razkril petvratno kombilimuzino DS 4S, ki so jo posebej za kitajski trg oblikovali v Franciji. Izdelovali jo bodo na Kitajskem, v mestu Šendžen.
Po modelih DS 4 in DS 4 crossback, ki so ju premierno predstavili v Evropi, so pri proizvajalcu premiumskih vozil DS na Kitajskem predstavili še izvedenko DS 4S, ki prav tako nastopa v avtomobilskem segmentu C. Ta segment vozil velja za največji avtomobilski segment na svetu, v velikem porastu je tudi na Kitajskem.
Ključne novosti, ki jih znamka vpeljuje tudi v nov model, so nove tehnologije in prefinjen dizajn. DS 4S ima v primerjavi z DS 4, ki ga prodajajo in proizvajajo v Evropi na liniji, na kateri nastaja tudi citroën C4, daljšo medosno razdaljo, več je tudi prostora na zadnji klopi. Še več, vozili, razen imena, nimata veliko skupnega. DS 4S je sorodnejši peugeotu 308, saj naj bi bil izdelan na EMP2 platformi, z njim si deli nekaj zunanjih podobnosti, kot so žarometi. Na salonu se je veliko govorilo o tem, da je prekopiran peugeot 308, tako z dimenzijami, kot deloma obliko in tehnologijami.
Francoski okus za oblike
Obliko pri DS povezujejo z dinamičnostjo. Nos vozila zaznamujejo polni ledovski žarometi s prepoznavnim svetlobnim podpisom. Francozi pravijo, da trije ledovski moduli spominjajo na drago kamenje, na prednjem delu pa je razporejenih kar 136 ledovskih diod, s čimer želijo še dodatno poudariti avandgardnost znamke. Tudi svetila zadaj svetijo z ledovsko tehnologijo in skrbijo za prepoznaven svetlobni pečat pri vožnji ponoči. V potovalni kabini prevladujejo premiumski materiali. Usnje najdemo na armaturni plošči, oblogah vrat, Francozi trdijo, da obdelava zahteva veliko ur ročnega dela. Sedeži spominjajo na paščke ročnih ur, premiumski vtis dodatno poudarja rdeče usnje in pariški smisel za modo.
V ponudbi bodo trije bencinski motorji, tehnologija stop&start in šeststopenjski samodejni menjalnik najnovejše generacije. Razpon moči motorjev bo od 100 do 150 kilovatov. Najzmogljivejši je novi 1,8-litrski THP motor, ki ga bodo prvič v modele DS vgradili na Kitajskem.