Hemera naj bi že na začetku leta 2012 pripeljala k prvim kupcem. Foto: Eterniti
Hemera naj bi že na začetku leta 2012 pripeljala k prvim kupcem. Foto: Eterniti

Za blagovno znamko stoji mednarodni konzorcij vlagateljev, Eterniti pa se je javnosti prvič uradno predstavil na avtomobilskem salonu v Frankfurtu s prototipom hemera. Predstavniki znamke samozavestno najavljajo, da bo že prihodnje leto nared tudi prodajna različica super SUV-ja, kot so sami poimenovali hemero. Za zdaj so predstavili le zunanjo podobo avtomobila, povsem unikatno notranjost pa še dokončujejo in naj bi jo predstavili še pred koncem leta, ko bo urejen tudi prvi prodajni salon v Londonu.

Prihodnje leto nameravajo začeti širiti prodajno mrežo tudi v druge države, prav tako pa naj bi že na začetku leta začeli butično proizvodnjo vozil, narejenih le po naročilu, ki jih bodo začeli dostavljati prvim kupcem spomladi 2012. O natančnih cenah sicer še molčijo, vendar naj bi segale v cenovni razred okoli 170.000 evrov, kar jih tudi cenovno uvršča med tekmece, ki jih navajajo pri Eternitiju. Hemera naj bi namreč tekmovala z izdelki znamk, kot so Bentley, Maserati in Aston Martin.

Pri informacijah o tehničnih podrobnostih sicer niso prav zgovorni, vendar omenjajo, da naj bi podvozje in pogon vozila temeljila na največjem SUV-ju iz skupine Volkswagen, ki bo močno prilagojeno individualnem izdelku, pogonski agregat naj bi bil 4,8-litrski motor V8 z več kot 460 kilovati (620 KM) moči, notranjost pa izdelana in opremljena po okusu najzahtevnejših kupcev.