Ferrarijevega posebneža čaka uradna premiera na avtomobilskem salonu v Ženevi. Foto: Ferrari
Ferrarijevega posebneža čaka uradna premiera na avtomobilskem salonu v Ženevi. Foto: Ferrari

Ferrari je objavil prve fotografije štirisedežnika s štirikolesnim pogonom, ki ga uradna premiera čaka marca na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Kratici FF pomenita ferrari four (four seats and four-wheel drive) in izpostavljata obe izraziti posebnosti novinca, ki bo prišel iz tovarne, znane po precej drugačnih avtomobilih. V Maranellu tako ne govorijo le o evoluciji, temveč o revoluciji, ki pa bo kljub precej drugačni embalaži in potniški kabini, namenjeni dodatnima sopotnikoma, ohranila dinamično bistvo. Novinca naj bi namreč poganjal zmogljiv novi motor V12 z gibno prostornino 6.262 kubičnih centimetrov, ki pri 8.000 vrtljajih razvije moč 660 KM, pri 6.000 vrtljajih pa doseže navor 683 Nm. Omenjeno bo zadostovalo za pospeške od 0 do 100 kilometrov na uro v 3,7 sekunde in doseganje hitrosti do 335 km/h. Moč se bo prenašala na vsa štiri kolesa, pri Ferrariju pa poudarjajo, da je štirikolesni pogon 4RM njihov patentirani izdelek in je za 50 odstotkov lažji od primerljivih.

Ferrarijevo novost si bo v živo prvič mogoče ogledati na avtomobilskem salonu v Ženevi, ki vrata odpira v začetku meseca marca.