McLaren 12C GT sprint je dirkalna izvedenka serijskega cestnega superšportnika. Foto: McLaren
McLaren 12C GT sprint je dirkalna izvedenka serijskega cestnega superšportnika. Foto: McLaren

Kupci bodo morali na domačem trgu znamke v Veliki Britaniji za najnovejšega superšportnika odšteti 195.000 britanskih funtov, kar je približno 231.000 evrov. V ceno osnovne različice so že vključene tudi lokalne dajatve. Za nekaj manj kot četrt milijona evrov bodo dobili dirkalno različico cestne izvedbe 12C z dodatno izboljšanimi in prilagojenimi ključnimi sistemi za zahtevne dirkalne preizkušnje.

Iz samega vozila so odstranili vse, česar dirkači ne potrebujejo na dirkališču, in tako avtomobilu zagotovili učinkovito shujševalno dieto, ki bo vplivala na doseganje boljših rezultatov. Seveda pa je v vozilu ostalo zmogljivo srce v podobi 3,8-litrskega motorja V8 z dvojnim turbom, ki zmore 460 kilovatov (625 KM) moči.

Dirkalna različica je nastala na podlagi temeljitega razvoja in preizkušanj na različnih dirkališčih v Evropi in tudi v toplejših podnebnih razmerah Bližnjega vzhoda, kamor nameravajo prodati kar nekaj primerkov 12C GT sprint. Med preizkusi so trije tovarniški vozniki prevozili več kot 5.000 kilometrov, dodatne preizkuse nekaterih sistemov pa so opravili tudi na simulatorju.

Poleg osnovne različice za 195.000 britanskih funtov bodo kupcem ponudili tudi dodatne pakete športne opreme oziroma nastavitev, serijska barva karoserije je značilna oranžna znamke McLaren, po želji kupcev pa superšportnika obarvajo tudi drugače.