Megane ima zdaj bolj prepoznavno zunanjo podobo mlajših modelov znamke Renault. Foto: M. Kr.
Megane ima zdaj bolj prepoznavno zunanjo podobo mlajših modelov znamke Renault. Foto: M. Kr.

Prednja maska vseh različic modela megane deluje mladostneje, povečan Renaultov romb pa ne dopušča dvomov o tem, kateri znamki pripada izdelek. Limuzina, kombilimuzina in karavan delijo enako podobo, za nekaj opazne drugačnosti so poskrbeli pri športnem sorodniku R. S., ki že na zunaj izraža športni značaj.

Nova multimedijska naprava
Med vsebinskimi novostmi so pri Renaultu ob predstavitvi prenovljene družine izpostavili tehnologijo za enostavnejšo rabo avtomobila, kot so opisno poimenovali r-link, tablično multimedijsko napravo, v kateri so združene funkcije navigacijske naprave, radijskega sprejemnika in prenosa glasbe, telefonije in spremljanja delovanja avtomobila. Sistem je mogoče upravljati prek 7-palčnega zaslona na dotik ali pa s pomočjo večsmernega gumba med obema prednjima sedežema.

Tehnološka novost v ponudbi opreme pri modelu megane je tudi sistem, ki s pomočjo kamere zaznava nenamerno menjavo voznega pasu oziroma preklaplja med zasenčenimi in dolgimi lučmi. Dodatna kamera na zadku pa olajša vzvratno vožnjo, nad katero bdijo še senzorji, ki informacije posredujejo krmilniku za prikaz na osrednjem zaslonu armature.

Osvežena tudi ponudba motorjev
Pri ponudbi motorjev kot novost izpostavljajo kombinacijo bencinskega motorja TCe 130 in šeststopenjskega samodejnega menjalnika, šeststopenjski ročni menjalnik so namesto petstopenjskega dobile tudi različice z najšibkejšima motorjema.

Kupci lahko za zdaj izbirajo med tremi bencinskimi motorji in tremi dizelskimi. Bencinsko ponudbo predstavljajo 1,6-litrski motor z močjo 81 kilovatov (110 KM) in dva motorja TCe, prvi z močjo 85 kilovatov (115 KM) in drugi z močjo 97 kilovatov (130 KM). Dizelski del ponudbe začenja motor dCi z močjo 70 kilovatov (95 KM), sledita pa še dva motorja dCi energy, in sicer z močjo 81 kilovatov (110 KM) in 96 kilovatov (130 KM).

Za najcenejšo različico modela megane je treba po ceniku odšteti 14.590 evrov, vendar so pri Renaultu že najavili tudi popust v znesku 2.000 evrov, za dodatno spodbudo pa lahko poskrbijo tudi različne kombinacije s pogodbo za vzdrževanje ali financiranje.