Mercedes-Benz bo GLC coupeja v Evropi začel tržiti jeseni letos. Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz bo GLC coupeja v Evropi začel tržiti jeseni letos. Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz je po vzoru večjega modela GLE coupe v New Yorku predstavil številko manjši GLC coupe. Tako kot je GLE coupe odgovor na BMW X6, bo GLC coupe velik konkurent BMW-ju X4.
GLC coupe si je izposodil oblikovne poteze od modela GLC. "GLC coupe odseva ikonični Mercedesov kupejevski dizajn, ki je trendovski in mladosten, a hkrati izraža razkošje," je v sporočilu za javnost zapisal Gorden Wagener, vodja oblikovanja pri Daimlerju.
Mere so zelo podobne konceptu, ki so ga pri Mercedesu predstavili leta 2015 na avtomobilskem salonu v Šanghaju na Kitajskem. V dolžino meri 473 centimetrov (BMW X4 ima 467 centimetrov), visok je 160 centimetrov (X4 162 centimetrov), medosna razdalja meri 283 centimetrov (X4 281 centimetrov).
Enako prostoren za kolena in rame, manjši prtljažnik
Pri Mercedesu pravijo, da je prostora za ramena in noge prav toliko kot pri GLC-ju, manj ga je za glave potnikov na zadnji klopi in v prtljažniku, ki je za 59 litrov manjši in meri 491 litrov oziroma 1.205 litrov, ko se v ravno dno podrejo sedeži v drugi vrsti v razmerju 40/20/40.
V Evropi bo GLC coupe na voljo s štirimi bencinskimi in prav toliko dizelskimi motorji. Na izbiro bo tudi kot priključni hibrid in v športni različici mercedes AMG GLC43 s 3,0-litrskim V6 motorjem, ki razvije 270 kilovatov moči in 520 Nm navora, moč pa na kolesa prenaša devetstopenjski samodejni menjalnik 9G-tronic.

Pozneje, leta 2017, bo na voljo še zmogljivejša različica mercedes-AMG GLC 63 z biturbo V8 motorjem s 350 kilovati moči oziroma 375 kilovati moči.