Koncept z atletsko obliko cilja na voznike, ki izžarevajo mladost in energijo, pravijo pri Nissanu. Foto: Nissan
Koncept z atletsko obliko cilja na voznike, ki izžarevajo mladost in energijo, pravijo pri Nissanu. Foto: Nissan

Nissan je za letošnji avtomobilski salon v brazilskem Sao Paulu pripravil povsem nov konceptni avtomobil kicks.

Uradna predstavitev je najavljena za 30. oktober. Kicks je urbani crossover, oziroma mestni križanec, ki napoveduje prihod novega serijskega vozila.
Globalno sodelovanje pri dizajnu
Za obliko so odgovorni v Nissanovem globalnem oblikovalskem centru na Japonskem, pri snovanju oblike pa so jim tokrat pomagali pri Nissanovi ameriški oblikovalski ekipi iz San Diega in v oblikovalskem oddelku Nissan Design America Rio (NDA-R) iz Brazilije.
Avtomobil v dolžino meri 4300 milimetrov, kar pomeni, da je za konkretnih 175 milimetrov daljši od popularnega nissan juka, za 90 milimetrov je daljša tudi medosna razdalja, ki pri kicksu meri 2620 milimetrov. Koncept v širino meri 1800, v višino pa 1600 milimetrov, kar je zelo podobno jukovim meram.
Trdoživ in odrasel
Pri Nissanu so pojasnili, da ime kicks enačijo s trdoživostjo in je pravzaprav odrasla različica koncepta extrem, ki ga je Nissan v Sao Paulu prikazal pred dvema letoma. "Vožnja z njim je zabavna, hkrati pa gre za resno vozilo. Oblikovan je tako, da daje vtis premium vozila," pojasnjuje Shiro Nakamura, Nissanov šef oblikovanja.
Čeprav je oblikovan za rastoči brazilski trg, pa pri Nissanu ne izključujejo možnosti, da bi ga predstavili tudi na drugih svetovnih trgih.