Podoba prenovljenega eosa sledi trenutnim oblikovnim smernicam izdelovalca in ostalim modelom v ponudbi. Foto: Volkswagen
Podoba prenovljenega eosa sledi trenutnim oblikovnim smernicam izdelovalca in ostalim modelom v ponudbi. Foto: Volkswagen

S prenovo zunanje podobe eosa so oblikovalci sledili trenutnim oblikovnim smernicam ostalih prenovljenih modelov iz Volkswagnove ponudbe, pola, passata in sharana. Na karoseriji prevladujejo ravne linije, velika prednja maska in kromirani detajli zagotavljajo vtis večjega in bolj prestižnega avtomobila. Pri svetlobnih telesih pa so sledili trendom uvajanja tehnologije LED. Pri Volkswagnu zagotavljajo, da bo ponudba motorjev pestra, gotovo pa bosta med njimi dva bencinska motorja TSI, in sicer 1,4-litrski s 122 KM in 2,0-litrski s 140 KM ter dizelski 2,0-litrski TDI s 140 KM in varčno tehnologijo BlueMotion.

Prve okvirne cene in natančnejši datumi uvajanja novinca na trge bodo znani po uradni premieri, 17. novembra letos na »Motor Showu« v Los Angelesu.

Že sedaj pa je znano, da so konstruktorji obdržali preizkušeno in za eos značilno petdelno zložljivo trdo stekleno streho, ki kabrioleta uspešno spremeni v kupeja in voznikom zagotavlja udobno celoletno uporabo, ne glede na trenutne vremenske razmere. Streha se zloži ali namesti samodejno v 25 sekundah, možno je tudi upravljanje na daljavo. V prtljažniku eosa, ki ima sicer prostornino 380 litrov, pa tudi ko je streha zložena, še ostaja 205 litrov prostora za prtljago.

Besedilo: M. Kr.
Foto: Volkswagen