Križanec se ponaša s sodobnejšim videzom, ki ga pri Hondi opisujejo kot
Križanec se ponaša s sodobnejšim videzom, ki ga pri Hondi opisujejo kot "kupejevsko zasnovo". Foto: Honda

Honda je na podlagi kompaktnega modela jazz razvila naslednjo generacijo modela HR-V. Kompaktno terensko vozilo naj bi na trg prišlo jeseni. Tako kot prilagodljivi jazz je tudi bolj eleganten HR-V na voljo samo kot hibrid.

Honda še ni objavila podrobnosti o motorju, vendar je pričakovati, da bo pod motornim pokrovom 1,5-litrski bencinski motor, ob njem pa elektromotor. Izhodna moč sistema bi bila 80 kW/109 KM, največja hitrost pa 175 km/h, tako kot pri modelu jazz.

V notranjosti je armaturna plošča povsem nova in vključuje informacijsko-zabavni sistem v obliki tabličnega računalnika na sredini. Foto: Honda
V notranjosti je armaturna plošča povsem nova in vključuje informacijsko-zabavni sistem v obliki tabličnega računalnika na sredini. Foto: Honda

Pametna rešitev iz jazza

Elektromotor se napajata z energijo iz litij-ionske baterije, ki pa se ne polni prek električne vtičnice. Zato HR-V izključno na elektriko ne prevozi več kot nekaj sto metrov, so pa izpusti CO2 in poraba goriva primerljivi z dizelskimi vozili.

Majhna baterija hkrati prihrani prostor v kabini vozila, so zapisali pri japonskem proizvajalcu avtomobilov. Je pa HR-V zdaj dobil zadnje sedeže s sedežnimi blazinami, ki jih poznamo iz jazza, ki jih je mogoče zložiti navpično kot stole v kinematografih.