Novi razred A povzema oblikovne poteze limuzinskega koncepta in novega CLS. Foto: Mercedes-Benz
Novi razred A povzema oblikovne poteze limuzinskega koncepta in novega CLS. Foto: Mercedes-Benz

Prva fotografija sprednjega dela novega razreda A razkriva bolj agresiven videz v primerjavi s predhodnikom. Takoj lahko opazimo podobnosti s konceptom limuzinskega razreda A in s čisto novo kupejevsko limuzino CLS. Glavno vlogo imajo trikotni žarometi z dnevnimi lučmi v tehniki LED in velika maska z mogočno trikrako zvezdo na sredini.

Podobnosti z drugimi hišnimi modeli se nadaljujejo tudi v notranjosti, kjer smo lahko že spoznali novo armaturno ploščo, na kateri ima glavno vlogo vodoravna površina z enim ali celo dvema barvnima zaslonoma. Tako kot pri večjih modelih si je namreč zdaj tudi pri razredu A mogoče omisliti zaslon namesto klasičnih merilnikov. To pa seveda ni edina novost. Novi model je zasnovan na nadgrajeni platformi MFA, ki prinaša nove napredne asistenčne sisteme.

Četrta generacija razreda A bo prinesla tudi nove motorje, vključno s pred kratkim predstavljenim 1,3-litrskim bencinarjem, ki je nastal v sodelovanju s skupino Renault-Nissan-Mitsubishi.

Tudi AMG
Kot navadno bodo vrh ponudbe predstavljale različice AMG. Poleg najmočnejšega A 45 AMG naj bi bil na voljo še malce bolj umirjeni A 35 AMG. Oba bo poganjal dvolitrski štirivaljni tubobencinar, ki bo pri močnejši različici razvijal 294 kilovatov (400 KM), pri šibkejši pa 221 kilovatov (300 KM).

Novi razred A bo premierno predstavljen 2. februarja v Amsterdamu, v živo pa si ga bo mogoče prvič ogledati na začetku marca na avtomobilskem salonu v Ženevi.