Octavia RS je najatraktivnejša članica uveljavljene družine. Foto: Škoda
Octavia RS je najatraktivnejša članica uveljavljene družine. Foto: Škoda

Ekipa oddaje APM na Valu 202 je tokrat nabirala vtise o najnovejši različici octavie, ki se ponaša z oznako RS in vpadljivejšo podobo.

Po zaslugi lepotnih dodatkov, drugačnih izpuhov, vpadljivejših platišč in še kakšnih dodatkov tu in tam je po mnenju avtorjev oddaje Avtomobilsko-prometne minute octavia povsem drugačen avto, atraktivnejši. Seveda pa športna kozmetika še ne zagotavlja tudi dejanskega športnega značaja in prav tega ji niso kar samoumevno prisodili.

Kljub pohvalam na račun moči in navora 2,0-litrskega dizelskega motorja TDI s 135 kilovati, elektronske zapore diferenciala, sistema prilagodljivega podvozja, občutljivosti za plin in samodejnega menjalnika DSG so omenjenemu paketu dobrih lastnosti v oddaji na Valu 202 namesto pridevnika športen raje dodali dinamičen.

Obenem pa avtorji oddaje dodajajo, da pravzaprav ne gre za grajo, saj je RS z dizlom lep, privlačen družinski kombi z ogromno prostora, zmerno do nizko porabo goriva, odličnimi možnostmi financiranja in preverjeno Škodino kakovostjo … Le cene niso več tako mikavne kot nekoč.

Več podrobnosti s preizkusa octavie RS in o novostih na avtomobilskem trgu pa lahko poslušate v arhivu oddaj Avtomobilsko-prometne minute.