Foto:
Foto:

Prav ta tematika namreč pred sodobno družbo in posameznika postavljajo nekatera zelo pomembna vprašanja, že danes, še bolj za prihodnost. Eno od najbolj bolečih vprašanj smo se s kolegi lotili že v prvi oddaji: stroškov lastništva avtomobila.

Koliko nas avtomobil in prevoz z njim v resnici stane? Koliko skupaj znesejo vsi stroški, ko k nakupu prištejemo stroške servisov, registracije, pnevmatike, goriva ... in ko ovrednotimo še izgubo vrednosti.

Kot so nam povedali strokovnjaki z različnih področij, si vseh stroškov pogosto sploh ne želimo niti izračunati, pri nakupu se vedemo iracionalno, avto nam namreč pomeni več kot zgolj kos pločevine namenjen prevozu.

K ogledu Avtomobilnosti vas vabimo vsak torek ob 20.50 na TV SLO 2 in vsako soboto ob 12.15 na TV SLO 1.

Obiskovalci MMC-ja si boste lahko oddajo predpremierno ogledali že dve uri pred oddajo, vse prispevke iz oddaje pa bomo med tednom objavili tudi v obliki spletnih prispevkov.

Oddajo pripravljata Andrej Brglez in Miha Merljak, ki sta dolgoletna poznavalca avtomobilizma ter avtorja številnih medijskih in prometno preventivnih dogodkov. Oddajo vodi David Urankar.

A številke so zastrašujoče, še posebej, ko odhodke za mobilnost izrazimo v deležu naših prihodkov. Vprašanje, na katerega odgovarjamo v nocojšnji oddaji, pa je, ali lahko zmanjšamo stroške naše avtomobilnosti?

V prvi oddaji smo vam predstavili tudi tri povsem sveže avtomobile na našem trgu, "slovenskega" renaulta twinga, družinskega volkswagna golfa sportsvana in mali kombi, ki noče biti samo delovni orodje, forda tournea courierja.

Avtomobilnost, premierna oddaja

Avtomobilnost, prva oddaja
Avtomobilnost, prva oddaja