Porschejeva ponudba vrhunskih športnih kabrioletov bo decembra osvežena še z dvema različicama modela 911. Foto: Porsche
Porschejeva ponudba vrhunskih športnih kabrioletov bo decembra osvežena še z dvema različicama modela 911. Foto: Porsche

V primerjavi z neposrednima predhodnikoma sta pogonska agregata v 911 turbo cabrioletu in 911 turbo S cabrioletu za malenkost zmogljivejša saj imata večjo moč ter hitreje pospešujeta, po zagotovilih izdelovalca pa sta tudi varčnejša. Krotkejši izmed obeh kabrioletov pospeši od 0 do 100 kilometrov na uro v 3,5 sekunde, zmogljivejši pa v 3,2 sekunde. Vozniki, ki bi si morda želeli varčevati z gorivom lahko dosežejo povprečje porabe 9,9 litra na sto kilometrov.

Pri obeh kabrioletih s štirikolesnim pogonom, aktivnim krmiljenjem zadnje preme in aktivno aerodinamiko je vgrajen serijski menjalnik z dvojno sklopko PDK. Oprema potniške kabine je primerljiva s tisto v kupejevskih izvedbah. V primerjavi z zadnjima pa je najpomembnejša razlika seveda zložljiva streha, ki zagotovi vozniku še bolj prvinski občutek vožnje s prav posebno zvočno kuliso.

Uradna salonska premiera novinca čaka novembra na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, na domačem nemškem trgu pa bosta kupcem na voljo od decembra dalje. Seveda le tistim, ki bodo za šibkejšega pripravljeni in sposobni odšteti 174.431 in močnejšega 207.989 evrov.