Prenovljeni renault clio na slovenski trg prihaja jeseni 2016, od februarja 2017 ga bodo izdelovali tudi v novomeškem Revozu. Foto: Renault
Prenovljeni renault clio na slovenski trg prihaja jeseni 2016, od februarja 2017 ga bodo izdelovali tudi v novomeškem Revozu. Foto: Renault

26 let po predstavitvi prvega clia in štiri leta po predstavitvi aktualne, četrte generacije je pripravljen prenovljen model. Izdelovali ga bodo tudi v Revozu v Novem mestu, glavne novosti pa so nov svetlobni podpis, kakovostnejši materiali, več opreme in nove kombinacije pogonskega sklopa.
Renault je v 26 letih po vsem svetu prodal več kot 13 milijonov cliov. Zadnjo generacijo so predstavili v Parizu leta 2012. Ob prenovi so zunanje spremembe blage, največja novost pa so polni LED-žarometi in dnevne luči v obliki črke C, ki so postale razpoznaven znak najnovejše generacije vozil, ki nosijo emblem romba.
Clio, ki je bil pred štirimi leti nosilec nove oblikovne podobe Renaultov, je zdaj po zagotovilih tovarne sestavljen bolj kakovostno, materiali v notranjosti, kot so nove prevleke sedežev, so prijetnejši na otip, hkrati pa tudi na pogled. Veliko je kromanih dodatkov. Dodali so nove možnosti personalizacije, nove barve karoserije in nov dizajn lahkih aluminijastih platišč.
Nove kombinacije pogonskega sklopa
Za doplačilo si je mogoče omisliti zmogljiv "bose audi sistem", kupci pa lahko izbirajo med tremi različnimi zabavno-informacijskimi sistemi: media nav evolution, renault R-link evolution ali novim pametnim sistemom R&Go, ki je na voljo za vse stopnje opreme. Razširili so ponudbo sistemov za pomoč vozniku. Poleg sistema za pomoč pri parkiranju s senzorji zadaj ima vgrajene tudi senzorje spredaj in kamero za vzvratno vožnjo. Bolje opremljene različice imajo lahko tudi napravo "easy park assist", ki vozniku omogoča, da izvedbo parkiranja prepusti napravi.
Clio bo na voljo v 11 kombinacijah motorja in menjalnika. Novost je kombinacija 1,5-litrskega dizelskega motorja energy dCi 110 in šeststopenjskega ročnega menjalnika ter kombinacija bencinskega motorja TCe 120 in šeststopenjskega ročnega menjalnika.