Koncept prologue avant predstavlja novo interpretacijo Audijeve filozofije karavanov. Foto: Audi
Koncept prologue avant predstavlja novo interpretacijo Audijeve filozofije karavanov. Foto: Audi

Audi bo v Ženevi razkril prologue avant, ki je nadaljevanje zgodbe, ki jo je začel s kupejevsko zasnovo modela prologue. Konceptno vozilo z razpotegnjeno streho daje vpogled v prihodnost.
Audijev pristop do oblikovanja bo izrazito emocionalen. To so napovedali že s kupejevsko študijo prologue, ki je bila predstavljena novembra 2014 na avtomobilskem salonu v Los Angelesu. Karavan se z dolžino 5,11 metra in širino 1,97 metra uvršča v luksuzni razred, hkrati pa Nemci poudarjajo še športnost in prilagodljivost ter visoko tehnologijo.
Vsi so digitalno povezani
Voznik in do trije potniki so digitalno povezani s sodobno arhitekturo multimedijskih sistemov in tehnologijo connect.
Neprekinjeno čelno stran instrumentne plošče sestavljajo trije zasloni na dotik. Dodatno lahko voznik in do trije sopotniki digitalno komunicirajo med seboj preko dveh OLED-zaslonov z organskimi svetlečimi diodami. Izjemno tanka, snemljiva OLED-zaslona na zadnjem delu potniške kabine, gre za nadgradnjo Audijevega tabličnega računalnika iz novega audija Q7, informirata in zabavata potnike po njihovih željah.
54 kilometrov daleč na elektriko
V ženevskem konceptu je uporabljena predserijska tehnologija. Opremljen je s priključnohibridnim pogonom audija Q7 e-tron quattro, ki v konceptnem vozilu doseže še večjo zmogljivost. Sistemska moč 335 kilovatov, ki jo skupaj dosežeta motor 3.0 TDI turbodizelski agregat in elektromotor, ga z mirovanja do 100 km/h poženeta v 5,1 sekunde. Doseg pri izključno električnem pogonu je 54 kilometrov.
Podvozje je opremljeno z zračnim vzmetenjem adaptive air suspension in dinamičnim štirikolesnim krmiljenjem.