Qoros 3 se bo v Ženevi predstavil še v kombilimuzinski karoserijski različici. Foto: Qoros
Qoros 3 se bo v Ženevi predstavil še v kombilimuzinski karoserijski različici. Foto: Qoros

Pred letom dni je bil Qoros povsem neznana blagovna znamka v avtomobilskem svetu, ki je na trg drzno poslala svojo limuzino qoros 3. Leto dni pozneje širijo ponudbo še s kombilimuzino, ki se tehnološko močno naslanja na limuzinsko sorodnico, bistvena razlika pa je seveda zadek s prtljažnimi vrati in 403 litri prostornine namenjene prtljagi.

Petsedežni avtomobil je dolg 4.438 milimetrov, širok 2.027 in visok 1.445 milimetrov. Na začetku za pogon napovedujejo dva bencinska motorja. Oba sta 1,6-litrska, prvi z močjo 93 kilovatov (126 KM) in navorom 155 Nm, drugi z dodanim turbinskim polnilnikom pa zmore 115 kilovatov moči in 210 Nm navora. Za prenos moči bosta na izbiro ročni in samodejni šeststopenjski menjalnik.

Pri Qorosu s ponosom še dodajajo, da je tudi kombilimuzina zasnovana po evropskih varnostnih standardih, podobno kot limuzina, ki je dosegla odličen rezultat na preizkusu EuroNCAP. Kitajskih avtomobilskih izdelkov se je namreč držal sloves nevarnih, saj je velik del poskusov prodora na evropske trge končalo prav preizkusno trčenje.