Počitniško prikolico iz kock lego so razstavili na salonu, namenjenem preživljanju prostega časa v Birminghamu. Foto: Proizvajalec
Počitniško prikolico iz kock lego so razstavili na salonu, namenjenem preživljanju prostega časa v Birminghamu. Foto: Proizvajalec

Angleži so na domačem salonu počitniških prikolic Motorhome and Caravan Show 2015, ki je potekal v Birminghamu, razkrili počitniško prikolico v naravni velikosti narejeno iz kock lego in se zapisali v Guinnessovo knjigo rekordov.
Neobičajna počitniška prikolica je izdelana iz 215.158 plastičnih kock lego. V višino meri 2,2 metra, v dolžino pa 3,6 metra, kar je identična velikost standardnim počitniškim prikolicam in je tudi popolnoma funkcionalna. To je največja prikolica izdelana iz kock lego, kar so prepoznali tudi pri Guinnessovi knjigi rekordov.
Iz cevi teče pitna voda
Notranjost je opremljena z vsemi potrebščinami za prenočevanje in preživljanje prostega časa. Iz kock so sestavili dekorativne elemente, kot so vaza z rožami, sedeži se zložijo in spremenijo v spalnico, v kuhinji s koritom za pomivanje posode je pipa, iz katere tudi zares teče pitna voda. Edino, kar ni funkcionalno, so kuhinjski aparati, ki so sestavljeni iz kock lego: štedilnik in hladilnik in hrana: jajca, fižol, kruh, sadje, mleko.
Počitniško prikolico iz kock so izdelali, da bi zaznamovali 130 let turističnega kampiranja. Izdelalo jo je 20 profesionalnih izdelovalcev, za izdelavo pa so porabili 1.000 delovnih ur oziroma 12 tednov.