Rimac je že našel 150 kupcev, ki bodo morali na svoj avtomobil počakati kakšni dve leti. Foto: Rimac Automobili
Rimac je že našel 150 kupcev, ki bodo morali na svoj avtomobil počakati kakšni dve leti. Foto: Rimac Automobili

Hrvaško podjetje Rimac Automobili je v Ženevi predstavilo avtomobil, ki s pomočjo štirih elektromotorjev razvije 1.407 kilovatov (1.914 KM) in 2.300 Nm navora ter doseže končno hitrost 412 kilometrov na uro. Do stotice potrebuje manj kot dve sekundi, baterija pa mu zagotavlja 650 kilometrov dosega. Gre za avtomobil, ki bo nared šele čez nekaj let, najverjetneje leta 2020. Izdelali jih bodo 150, a vsi so že prodani.

Pol milijona za dodatke
Rimac je torej že našel 150 bogatih navdušencev, ki so pripravljeni za avtomobil odšteti najmanj 2,1 milijona dolarjev (1,68 milijona evrov). Takšna je namreč cena osnovnega modela C_two. A kot je za Autocar povedal vodja prodaje pri Rimacu, Krešo Ćorić, je teh 150 kupcev v povprečju porabilo že 615 tisoč dolarjev (500 tisoč evrov) za dodatno opremo, kar pomeni, da so ali bodo za avtomobil odšteli približno 2,16 milijona evrov.

Lahko bo vozil sam
Za vrtoglavi znesek bo teh nekaj srečnežev dobilo res izjemen avtomobil, ki ni le hiter, temveč ponuja tudi vrhunsko tehnologijo. Zahvaljujoč osmim kameram, šestim radarjem, enemu ali dvema lidarjema ter 12 ultrazvočnim tipalom bo avtomobil namreč med drugim omogočal tudi avtonomno vožnjo četrte stopnje. Tako se bodo lahko poponoma spočiti pripeljali do dirkališča, tam lovili najboljši čas in se nato popolnoma sproščeno odpeljali domov.