Elektronski nadzor stabilnosti (ESC) je možno izklopiti. Foto: Seat
Elektronski nadzor stabilnosti (ESC) je možno izklopiti. Foto: Seat

Seat sledi poslovnim potezam sorodne znamke Volkswagen. Predstavil je športni karavan leon ST cupra.
Seat je marca lani na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil športna modela cupra in cupra 280 v petvratni kombi-limuzinski in trivratni SC (sportcoupe) različici. Zdaj so potrdili govorice in predstavili še športni karavan s prtljažnikom, ki s podrto klopjo meri 1470 litrov.
Največja moč 206 kilovatov
Tako kot pri leon cupri s tremi in petimi vrati bo tudi leon ST cupra na voljo z 2,0-litrskim TSI turbobencinskim štirivaljnim agregatom v dveh različicah, s 195 kilovatov moči in 206 kilovatov moči. Navor, 350 Nm, je za obe različici identičen. Menjalnika sta ročni šeststopenjski in samodejni dvosklopčni DSG.
Manj zmogljiva različica z mirovanja do 100 km/h potegne v 6,2 sekunde, v kombinaciji z DSG menjalnikom v 6,1 sekunde, kar je toliko kot v tehničnih opisih navajajo za zmogljivejši motor, ki v kombinaciji z menjalnikom DSG od 0 do 100 km/h pospeši v okroglih šestih sekundah. Najvišja hitrost je pri obeh različicah omejena na 250 km/h, povprečna poraba po tovarniških podatkih je od 6,6 do 6,7 litra na 100 kilometrov. Izpusti CO2 so, odvisno od menjalnika, od 154 do 157 gramov na kilometer poti.
Aerodinamični paket
Cupra paket vključuje izboljšano športno vzmetenje, rdeče zavorne klešče, nov izpušni sistem, aero body kit, črna vzvratna ogledala, 18-palčna lahka platišča, ki so pri izvedenki cupra 280 19-palčna, oznake cupra, zatemnjena zadnja stekla, športno notranjost z dvobarvnimi športnimi sedeži ...