Ferrari je v Kaliformiji presenetil z odprto izvedbo divjega modela 488 pista. Foto: Ferrari
Ferrari je v Kaliformiji presenetil z odprto izvedbo divjega modela 488 pista. Foto: Ferrari

Odprti ferrari 488 pista z znano oznako spider se ponaša z enakim motorjem kot kupe. Gre za brutalni 3,9-litrski bencinski V8, ki s pomočjo dveh turbin razvije 529 kilovatov (720 KM) moči in 770 Nm navora. To mu omogoča pospešek od 0 do 100 kilometrov na uro v 2,85 sekunde, kar je natanko toliko, kot potrebuje njegov kupejevski dvojček. Mejo 200 kilometrov na uro doseže v osmih sekundah (0,4 sekunde počasneje kot kupe) in konča pospeševati pri 340 kilomtrih na uro. V primerjavi s kupejem je spider 91 kilogramov težji od kupeja, pri čemer je s 1.377 kilogrami glede na moč to še vedno izjemno lahek avtomobil.

Petdeseti odprti ferrari
Gre za 50. odprti model v Ferrarijevi častitljivi zgodovini. Poleg snemljive strehe ga označuje tudi posebna belo-modra kombinacija karoserije. Zato, da bi oklestili še nekaj kilogramov, se bodo lahko kupci odločali za opcijska platišča iz ogljikovih vlaken, serijsko pa bodo vgrajena 20-palčna kovana platišča.

Za zdaj še ni znano, ali bo šlo za omejeno serijo kot v primeru modelov 16M scuderia in 458 speciale aperta. Prav tako Ferrari ni še razkril cene svojega novega lepotca, a najverjetneje bo treba zanj odšteti najmanj 300 tisoč evrov.