V primerjavi z običajnim bo sedemsedežni tiguan imel za 11 cm večjo medosno razdaljo ter daljši zadnji previs. Foto: Volkswagen
V primerjavi z običajnim bo sedemsedežni tiguan imel za 11 cm večjo medosno razdaljo ter daljši zadnji previs. Foto: Volkswagen

Možje iz Wolfsburga so potrdili, da bo povečani tiguan imel za 11 centimetrov večjo medosno razdaljo od običajnega, poleg tega pa bo imel tudi nekoliko večji zadnji previs, kar mu bo v zadku prineslo dovolj prostora za dodaten par sedežev.

V dolžino bo meril približno 4,6 metra, sodeč po izkušnjah s tekmeci pa bosta dodatna sedeža v tretji vrsti najverjetneje najbolj primerna za prevoz otrok. Čeprav skice kažejo na zelo atraktivno podobo novinca, bo le-ta v serijski izvedbi v veliki meri povzemal oblikovne poteze petsedežne izvedbe.

Tako kot manjši brat bo tudi večji zasnovan na poznani prilagodljivi platformi in MQB, zanj pa bodo na voljo poznani turbobencinski in turbodizelski motorji v kombinaciji z ročnim ali dvosklopčnim menjalnikom DSG, s pogonom na sprednji ali na vsa štiri kolesa.

Veliki tiguan bo na evropskem trgu nosil oznako allspace, čez lužo in na Kitajskem, kjer običajne petsedežne izvedbe ne poznajo, pa bo preprosto tiguan. Tako kot petsedežni, bo tudi povečani model nastajal v Volkswagnovi tovarni v mehiški Puebli, ki je tudi največja tovarna te znamke izven Nemčije.

V prodajne salone bo prispel prihodnje poletje.