Yaris prihaja na slovenske ceste oktobra letos. Foto: Toyota
Yaris prihaja na slovenske ceste oktobra letos. Foto: Toyota

Od približno 5,5 milijona yarisov, kolikor so jih v dobrem desetletju prodali po svetu, jih je namreč na slovenske ceste zapeljalo približno devet tisoč, povprečna starost uporabnikov pa je bila precej visoka. Novi yaris je v marsičem zasnovan sodobneje in bolj po okusu mlajših generacij. Čeprav v marsičem, predvsem pa merah ostaja mestni avtomobil, so pričakovanja uporabnikov precej večja kot zgolj prevažanje živil in šoloobveznih otrok, ugotavljata avtorja oddaje Janez Martinčič in Marko Radmilovič.

Tretja generacija yarisa je oblikovana mnogo drzneje kot druga, avtomobil je v vseh koordinatah prostornejši ter ima bolj privlačnejši in uporabnejši kokpit. V ponudbi so ob prihodu na trg trije izjemno različni agregati, revolucionaren in morda že kar preobsežen pa je tudi zabavno-informacijski sklop, saj lahko v yarisu počnete vse, kar počnete za svojim domačim računalnikom, s telefonom in kar je podobnih digitalnih čudes.

Več o vtisih s predstavitve novega yarisa ter novostih v avtomobilskem svetu pa lahko poslušate v arhivu oddaj Avtomobilsko-prometne minute.