Čeprav gre za zdaj le za konceptno vozilo, naj bi pri Aston Martinu razmišljali o proizvodnji omejene količine modelov. Foto: Aston Martin
Čeprav gre za zdaj le za konceptno vozilo, naj bi pri Aston Martinu razmišljali o proizvodnji omejene količine modelov. Foto: Aston Martin

Pri znanem italijanskem oblikovalskem podjetju Zagato so za predstavitev ob jezeru Como v Italiji preoblikovali športni avtomobil aston martin vanquish.
Aston Martin in Zagato sta svoje večdesetletno zavezništvo utrdila s konceptnim vozilom aston martina vanquish zagato, ki sta ga razstavila na letnem ekskluzivnem oblikovalskem dogodku Concorso d’Eleganza Villa d’Este.
Zagato za predelave vozil znamke Aston Martin skrbi že vrsto let. Najbolj znani kreaciji sta V12 vantage zagato iz leta 2011 in DB7 zagato iz leta 2002. Zadnji avtomobil temelji na modelu vanquish. Pri Zagatu so mu namenili dodatne, vpadljivejše elemente na zunanjosti, ki ga v primerjavi s standardnim modelom naredijo še bolj eksotičnega.
Lahki in prestižni materiali
Za zunanje oblikovanje je poskrbela Zagatova ekipa iz Milana, ki je tesno sodelovala z oblikovalci iz Aston Martina. Posebnost je karoserija, izdelana iz enega kosa plošče, veliko elementov je narejenih iz ogljikovih vlaken, na zadku so nove, reflektorske LED-luči, niso pozabili niti prepoznavnega znaka Zagata, "dvojnega mehurčka" na strehi, ki sega do zadnjega stekla.
Zračno režo spredaj so povečali in ji vdelali okrogle LED-luči. Ogljikova vlakna najdemo tudi v potovalni kabini, ki so jih kombinirali z bronastimi okrasnimi detajli, ekskluzivnim anilinskim usnjem ter prepoznavnimi šivi v obliki črke "Z".
Pri Aston Martinu trdijo, da je Zagato izboljšal tudi vozno dinamiko, a podrobnosti niso izdali. Znano je le, da za pogon skrbi atmosferski V12 motor, ki so mu moč s standardnih 418 kilovatov povečali na 435 kilovatov.