BMW zagato coupe je za zdaj le unikat, morda pa ga bodo razmnožili v omejeni seriji. Foto: BMW
BMW zagato coupe je za zdaj le unikat, morda pa ga bodo razmnožili v omejeni seriji. Foto: BMW

Čeprav so pred nekaj dnevi na uglednem avtomobilskem dogodku »Concorso d?Eleganza Villa d?Este« predstavili le unikatni primerek, se že govori o tem, da bodo morda na trgu ponudili omejeno serijo sto vozil. Prestižneži bi seveda pritegnili predvsem petične ljubitelje zbirateljskih primerkov, ki jim v primerjavi z velikoserijskimi izdelki po navadi po nakupu cena raste, ne pa pada.

Zagato je pač ime s tradicijo, ki so jo začeli graditi leta 1919, podjetje pa nima izkušenj le v avtomobilski industriji, ampak znanje prenašajo med različnimi panogami. Gradnje lahkih konstrukcij so se naučili v letalstvu in se uspešno spopadli tudi z avtomobilskimi karoserijami. Ob tem je treba poudariti, da se Zagato dejansko posveča predvsem embalaži, v tehniko vozil pa načeloma ne posegajo.

Za njihov najnovejši izdelek BMW zagato coupe je tako dejansko mogoče reči, da so izvirni Z4 le preoblekli v obleko, ukrojeno v italijanskem modnem središču Milanu, in mu s tem dvignili ceno ter pritegnili pozornost zelo majhnega kroga morebitnih kupcev, ki si tovrstne nakupe lahko privoščijo.