Predsednik Bayerna Herbert Hainer je za Bild dejal, da kot klub nikoli ne bodo sprejeli takšnega izražanja sovraštva, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Alphonso Davies. Foto: EPA
Alphonso Davies. Foto: EPA

Odzvalo se je tudi več soigralcev Daviesa, sicer tudi kanadskega reprezentanta. Branilec Jerome Boateng je rasistične komentarje označil za nagnusne, tiste, ki za njimi stojijo, pa "za sovraštva polne ljudi in strahopetneže", je zapisala DPA.

Ogorčene odzive so sprožili številni sovražni, rasistično obarvani komentarji, ki jih je par prejel na Instagramu po objavi skupne fotografije. Nekaj primerov komentarjev je objavila Huitema, članica PSG-ja in kanadska reprezentantka, na svojem profilu.

Jordyn Huitema. Foto: EPA
Jordyn Huitema. Foto: EPA

Čeferin ostro nad rasizmom
Nogometni svet v zadnjem času sicer redno pretresajo rasistični incidenti. Prejšnji teden je bila zaradi rasističnih opazk četrtega sodnika prekinjena tekma Lige prvakov med moštvoma PSG in Istanbul Basaksehir. Ta se je nadaljevala naslednji dan po menjavi sodniške ekipe, evropska nogometna zveza (Uefa) pa dogodek preiskuje.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je zaradi pogostosti incidentov večkrat ostro nastopil do rasističnih izpadov. Poleti je nogometaše izrecno pozval, naj se pridružijo protestom proti rasizmu in diskriminaciji, in dejal, da nogometaši za klečanje, slogane, izjave in simbole na to temo ne bodo kaznovani.

Ob tem pa je pozval politike po Evropi, naj opravijo svoje delo za zagotavljanje potrebnih družbenih sprememb, s katerimi bi se odpravila rasna in druga diskriminacija.