Letalski center Maribor, ki je najstarejši slovenski letalski klub, je bil ustanovljen leta 1927. Leta 1953 je bilo na lokaciji obstoječega letališča zgrajeno letališče Skoke, ki je nadomestilo nekdanje civilno-vojaško letališče Tezno. Leta 1976 pa so letališče Maribor dejansko odprli za komercialni promet, torej nekaj pozneje, kot je bilo napovedano v prispevku.

V letih 1999 in 2000 so obnovili vzletno-pristajalno stezo in letališko ploščad, leta 2008 pa se je na pobudo Aerodroma Maribor in državljana Silva Škornika vlada odločila, da se letališče preimenuje v Letališče Edvarda Rusjana Maribor. Dvanajst let pozneje so se Mariborčani lahko pohvalili z odprtjem novega potniškega terminala, piše na spletni strani letališča.

Lani pa je ministrstvo za infrastrukturo letališče, ki ima kodo MBX, oddalo v začasno upravljanje družbi DRI upravljanje investicij. Trenutno letališče največ uporabljajo za šolanje pilotov. Kakšne načrte so imeli z njim leta 1973, pa si oglejte v spodnjem arhivskem posnetku.

Maribor bo dobil letališče