Zapeljiva Ana v svoji teniški karieri ni nikdar osvojila turnirja, a do danes ostaja ena najbolj slavnih tenisačic. Foto: Maxim
Zapeljiva Ana v svoji teniški karieri ni nikdar osvojila turnirja, a do danes ostaja ena najbolj slavnih tenisačic. Foto: Maxim

V Rusiji rojena 29-letna svetlolaska na oktobrski naslovnici Maxima pozira v belem bikiniju in igrivo grizlja obesek svoje vojaške verižice.
Ko so jo v intervjuju, ki serijo seksapilnih fotografij spremlja, vprašali, ali je slučajno vohunka kot njena rojakinja Anna Chapman (nedavna afera v ZDA, op. a.), je v smehu odvrnila: "Ha. Sem za mir in resnico in poštenost. In mislim, da mi ne bi uspelo zadržati krinke, če bi bila vohunka. Preveč stvari izdam s svojim pogledom. Hm, zdaj, ko sem povedala to ... mogoče pa sem vohunka!"
Samska? Le na papirju
Lepa Ana je že leta v zvezi s pevcem Enriquejem Iglesiasom, vse odkar je nastopila v njegovem videu Escape. A ko so jo pri Maximu vprašali, ali je samska, je bila z odgovorom precej zadržana. "Samska kot na papirju samska? Ja, ampak sem v zvezi."
Kurnikova je spregovorila tudi o svojem delu z USO-jem, organizacijo, ki podpira v tujini nameščene ameriške čete. "Zelo mi je všeč. Vojaki so moji največji oboževalci in res kul je bilo videti, da imajo stene polepljene z mojimi fotografijami iz časa tenisa," pove. "In mislim, da še nikdar nisem spoznala bolj prijaznih ali bolj spoštljivih ljudi kot v vojski."
Uradno Američanka
Ana pripisuje vojski zasluge tudi za to, da je končno postala ameriška državljanka. "Veste, vedno sem se imela za pol Rusinjo in pol Američanko. Nikdar se mi ni zdelo zares pomembno, če imam potni list ali ne," razlaga.
"A ko sem začela delati z USO-jem in četami v tujini, se je preprosto zdelo kot logični naslednji korak."