Fifty Shades of Grey gre tudi na filmska platna. Foto: Fifty Shades of Grey
Fifty Shades of Grey gre tudi na filmska platna. Foto: Fifty Shades of Grey

Ameriška filmska studia Universal Pictures in Focus Features, ki sta si v močni konkurenci hollywoodskih studiev izborila pravice za snemanje filma, sta namreč sporočila, da bosta za filmsko priredbo uspešne trilogije Fifty Shades of Grey poskrbela producenta Michael De Luca in Dana Brunetti, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

O igralski zasedbi še ni uradnih podatkov, ameriški in britanski mediji pa že ugibajo, kdo bi lahko dobil najbolj vroče filmske vloge ta hip - pojavljajo se imena, kot so Matt Bomer, Emilia Clark, Kirsten Stewart, Joseph Morgan, Kim Catrall, Michelle Pfeiffer, Sharon Stone ...

Nekonvencionalne spolne prakse v središču
Trilogija, ki jo sestavljajo knjige Fifty Shades Darker, Fifty Shades Freed in Fifty Shades Grey in jo je napisala britanska pisateljica E. L. James, je zgodba o naivni študentki Anastasii Steele, ki se zaplete v nenavadno razmerje z mladim poslovnežem Christianom Greyem. Grey je milijarder, ki se poslužuje manipulacij, zloraba v otroštvu pa je na njem pustila usodne posledice. Par se spusti v strastno afero, v kateri Anastasia odkriva Christianove kontroverzne seksualne navade.

Knjižna izdaja trilerja Fifty Shades of Grey je konec junija potolkla rekord prodaje Da Vincijeve šifre Dana Browna. V zgolj 11 tednih je bila knjiga prodana v več kot milijon izvodih, kar je Da Vincijevi šifri uspelo v 36 tednih. Ker po odmevni trilogiji s seksualno vsebino posegajo predvsem ženske, se je je prijel tudi vzdevek "pornografija za mamice".