Ameriški filmski inštitut zatrjuje, da je v
Ameriški filmski inštitut zatrjuje, da je v "porniču" nastopila Marilyn Monroe. Foto: EPA

Film z izklicno ceno 350.000 evrov, ki so ga v okviru mednarodne konvencije filmskih zbirateljev v Buenos Airesu v nedeljo skušali prodati, ni našel kupca.

Čeprav je Mikel Barsa, eden izmed organizatorjev dražbe, še pred njo dejal, da bi glede na to, koliko oboževalcev ima legendarna zapeljivka na svetu, za film lahko iztržili tudi milijon dolarjev, ni bilo tako.

Po njegovem mnenju je k neuspehu dražbe pripomogla izjava upraviteljice igralkine dediščine Nancy Carlson, da bi prodaja filma sprožila tožbo zaradi prevare javnosti in kršenja ekskluzivnih pravic, ki jih ima podjetje Authentic Brands Group v zvezi z igralkino podobo. "Mene osebno igralka v filmu niti ne spominja na Monroejevo," je povedala Carlsonova.

Za kratek osemmilimetrski črno-beli pornografski film, v katerem naj bi igrala Marilyn Monroe, takrat še kot Norma Jean Baker, kar je njeno pravo ime, in neidentificiran moški, se je prvič v javnosti razvedelo leta 1997.

Takrat so strokovnjaki razpravljali o tem, ali gre res za Marilyn Monroe, vendar so mnenja deljena. Nekateri igralkini biografi trdijo, da je zelo verjetno, da ta v filmu ne nastopa. Ameriški filmski inštitut pa prav tako meni, da v "porniču" nastopa ravno igralka. Zatrdil je, da če ne gre za Marilyn, "gre za njeno sestro dvojčico".