Nika Fleiss je bila pri komaj 25 letih zaradi pomanjkanja finančnih sredstev prisiljena končati smučarsko kariero. Foto: Playboy
Nika Fleiss je bila pri komaj 25 letih zaradi pomanjkanja finančnih sredstev prisiljena končati smučarsko kariero. Foto: Playboy

Študentka novinarstva, ki se je rodila leta 1984 v Brežicah in prvič na smučke stopila pri treh letih, je po koncu smučarske kariere dejavna na različnih področjih, znašla se je tudi v vlogi komentatorke smučarskih tekem na hrvaški televiziji.

Njen zakon s 15 let starejšim smučarskim trenerjem Michelom Lucatellijem ni trajal dolgo, lepa Samoborka je trenutno romantično povezana z Danijelom Šaškinom, voznikom relija iz Poreča.

Želja po adrenalinu, še večjem od tistega pri smučanju, jo je popeljala celo do daljne Finske, kjer se je udeležila šole relija Juhe Kankkunena. Odkar je sezula smučarske čevlje, resnično živi in diha s polnimi pljuči, ugotavljajo v športni redakciji časnika Večernji list.

Vidi se v novinarstvu
Niko Fleiss, ki je hrvaške barve trikrat zastopala na olimpijskih igrah, so zaradi slabih rezultatov iz hrvaške smučarske reprezentance izključili lani, tako da je bila zaradi pomanjkanja finančnih sredstev, potrebnih za treninge, prisiljena smučarsko kariero končati že pri 25 letih.

Takrat je zelo razočarana Nika povedala, da ne ve, kaj bo počela v prihodnosti, saj se ji je življenje obrnilo na glavo. Je pa dodala, da se vidi v novinarstvu.