Se strinjate z 'vsebino' knjige? Foto: Thinkstock
Se strinjate z 'vsebino' knjige? Foto: Thinkstock

Čeprav kupec poleg naslovnice dobi le 200 strani praznega papirja, je "knjiga" v Veliki Britaniji postala velika prodajna uspešnica. Njen "avtor" Sheridan Simove jo prek spletne prodajalne Amazon prodaja za 4,69 britanskega funta, za njo pa so ponoreli predvsem študenti, ki jo uporabljajo večinoma kot beležko.

Eden izmed navdušenih "bralcev", študent Jess Lloyd, je dejal: "Knjigo sem kupil kot šalo za svojega prijatelja, ki jo je odnesel na predavanja. V nekaj dneh so jo imeli že vsi, v študentskem domu ni več sobe, v kateri je ne bi bilo."

Ugotovitve so ga šokirale
Avtor pogruntavščine, 39-letni diplomiranec z Oxforda Sheridan Simove, pa je razložil: "Po eni strani me študenti postavljajo na laž, ker strani zapolnjujejo s svojimi mislimi. A vseeno me zanima, koliko študentov po koncu predavanj svoje misli takoj spet preusmeri na spolnost. Mislim si, da je takih sto odstotkov. Po večletnem trdem delu sem končno ugotovil, da moški ne razmišljajo absolutno o ničemer drugem kot o seksu. Ta ugotovitev me je resnično šokirala, zato sem sklenil, da moram svet obvestiti o svojih ugotovitvah."

Simove pa s "knjigo" še ni končal. Napovedal je že njeno nadaljevanje, v katerem bo spisal ugotovitve, o čem poleg spolnosti razmišljajo ženske. Iz te teme namerava kar doktorirati.