Penthouse domišljijo Američanov razvnema že 40 let. Foto: Penthouse
Penthouse domišljijo Američanov razvnema že 40 let. Foto: Penthouse

V kioske bo obogatena številka prišla že 21. julija, čeprav bo 40 let pravzaprav minilo šele septembra. Prvi jesenski mesec v letu 1969 je namreč prinesel premierno izdajo te revije na ameriških tleh. Penthouse se je veliko let uvrščal med "mehkejšo" Playboyjevo obliko erotike in tisto "tršo", ki so jo prikazovali v Hustlerju. Leta 1998 pa so se odločili za spremembo uredniške politike in začeli prikazovati tudi nazorne slike samega akta, pa tudi slike žensk med uriniranjem, kar je veljalo za obscenost.

Penthouse je sicer Bob Guccione, ki se je uvrstil med najbogatejše Američane, začel v Veliki Britaniji izdajati že leta 1965, kar pomeni, da bo prihodnje leto revija praznovala že 45. obletnico. Če jo bo sploh dočakala, pa pravijo strokovnjaki za tiskane medije, saj naklada te revije v zadnjem desetletju upada.

Štirideseto obletnico ameriškega izdajanja pa je revija le dočakala, zato so se ob tej priložnosti spomnili tudi deklet, ki so krasile naslovnice prvih številk v letu 1969. Septembra se je prva predstavila britanska manekenka in stevardesa Evelyn Treacher, oktobra Kelly McQueen, novembra Ulla Lindstrom in decembra Janet Pearce.